Masteropleiding

Wist je dat je komend academiejaar kunt kiezen voor het nieuwe en unieke keuzetraject ‘Maatschappelijk Engagement en Duurzaamheid’? In dit traject combineer je de vakken ‘Duurzaamheidsdenken’ en ‘Community Service Learning: Burgerschap in een digitale samenleving’. In het vak Community Service Learning werk je nauw samen met een organisatie om een communicatieve interventie uit te werken.

Heb je zin om mee te denken met Mediawijs.be over kinderrechten in een digitale context? Help je aan de verdere uitbouw van Medinet.tv? Werk je samen met Gezond+ aan een gezondheidskalender? Help je BeVegan met het uitwerken van een campagne om veganisme te promoten?

Ook bij Stad Gent (dienst milieu en klimaat), De Lochting en Woonzorgcollectief kan je aan de slag. Na een grondige voorbereiding en analyse van de case (semester I) kan je in het tweede semester aan de slag in de organisatie om de interventie uit te werken.

Interesse? Schrijf je snel in voor dit unieke traject! Vragen? Contacteer Liselot.Hudders@Ugent.be

De doelstellingen van de master Communicatiewetenschappen

De bacheloropleiding mondt uit in een masteropleiding. Deze biedt de student de mogelijkheid zich in een deeldomein van de communicatiewetenschappen te specialiseren. Er zijn vier afstudeerrichtingen:

Op dit punt profileert de UGent-opleiding zich op masterniveau duidelijk ten aanzien van de andere universiteiten die een opleiding in de Communicatiewetenschappen aanbieden. Elk van de afstudeerrichtingen wordt namelijk onderbouwd door een specifiek onderzoekscentrum:


Elke afstudeerrichting heeft dezelfde opbouw:

  • Vier verplichte opleidingsonderdelen die studenten toelaten hun kennis en expertise uit een specifiek vakgebied te verruimen en te verdiepen
  • Keuzevakken die de student kan kiezen uit een ruime lijst met richtingspecifieke opleidingsonderdelen, een stage, en/of een internationaal traject
  • Met de masterproef levert de student het bewijs dat hij/zij in staat is om op een zelfstandige basis wetenschappelijk onderzoek uit te voeren: van de literatuurstudie over het onderzoeksdesign tot het eigenlijke uitvoeren en rapporteren van een concreet empirisch onderzoek.

Programma Master 2023-2024