Je volgt een BACHELOR en je moet nog meer dan 30 SP opnemen uit 1e bachelor

Helaas, je hebt onvoldoende studievoortgang geboekt waardoor je (nog) niet in aanmerking komt voor een GIT. Lees hieronder de bindende regels en gouden tips voor het samenstellen van je curriculum.

Bindende regels voor het samenstellen van je curriculum

Regel 1: je bent verplicht om alle nog af te leggen vakken van 1e bachelor op te nemen in je curriculum

Regel 2: je mag geen vakken opnemen van hoger modeltrajectjaar (2e bachelor).

Regel 3: je kan niet meer studiepunten (SP) opnemen dan dat je persoonlijk leerkrediet toelaat

Afwijking op bindende regels mogelijk?

De curriculumcommissie keurt enkel curriculumvoorstellen goed wanneer deze conform zijn samengesteld volgens bovenstaande regels. Enkel in uitzonderlijke situaties zal de curriculumcommissie op dossier een uitzondering toestaan.

Gouden tips bij beperkte studievoortgang

Aangezien je nog geen 30 SP hebt behaald in BA1, is je studievoortgang beperkt. In het kader hiervan wensen we je enkele gouden tips mee te geven om van komend academiejaar een succes te maken.

Vaak gestelde vragen

  1. Kan ik mijn curriculum aanvullen met vakken van een hoger modeltrajectjaar wanneer ik na januari toch de grens van 30 SP heb behaald?
    Ja, wanneer je na de examens van januari in totaliteit 30 SP of meer hebt behaald in BA1, dan kom je in aanmerking voor een GIT. In dat geval kan je een wijziging aan je vastgelegd curriculum aanvragen, uiteraard conform de geldende GIT-regels
  2. Om te vermijden dat ik op termijn word geweigerd op basis van aanhoudende beperkte studievoortgang, wens ik een nog niet alle vakken van BA1 op te nemen in mijn curriculum. Is dit mogelijk?
    Neen, dit is niet mogelijk, tenzij je valt onder uitzonderingsmaatregel 1
  3. Ik heb net geen 30 SP behaald in 1e bachelor. Bestaat er een kans dat de curriculumcommissie me toch toestaat om een GIT op te nemen wanneer ik dit voldoende motiveer?
    Neen, dit is niet mogelijk, tenzij je valt onder uitzonderingsmaatregel 2

Registratie van je curriculum

Je dient je curriculumvoorstel in via OASIS. De deadline voor het indienen van je voorstel is vrijdag 25 september 2020. Maak gebruik van de stap-voor-stap handleiding waarin beschreven staat hoe je je kan (her)inschrijven, je curriculum in OASIS kan inbrengen en je curriculum kan voorleggen aan de curriculumcommissie.

Begeleiding bij het samenstellen van je curriculum

“Vraag&Antwoord”-sessie

Neem deel aan de online vraag & antwoord sessie op 11 september. Inloggen is mogelijk tussen 14u en 15u30. De online sessie heeft als doel om algemene vragen omtrent GIT te beantwoorden.

 

GIT-workshop

Heb je uitgebreide persoonlijke vragen over jouw traject? Schrijf je in voor één van de GIT-workshops van je opleiding.

 

Telefonische consultaties

Je kan de trajectbegeleiders slechts op vaste tijdstippen in de aanloop naar het nieuwe academiejaar telefonisch contacteren. Deze telefonische consultaties zijn enkel bedoeld om korte vragen snel te beantwoorden.