Hoe staan cafés, restaurants en hun klanten tegenover nieuwe steunmaatregelen?

(05-11-2020) UGent onderzoekers gaan na hoe de horeca de tweede lockdown ervaart. Ze bevragen hiervoor zowel café- en restaurantuitbaters als hun bezoekers.

Restaurants en cafés moeten sinds 19 oktober de deuren opnieuw sluiten. De overheid beloofde een pakket met steunmaatregelen om hen financieel te ondersteunen. Maar is dit voldoende voor de café- en restaurantuitbaters? En wat kunnen wij als consument doen? Dit vervolgonderzoek van de UGent zoekt het uit. 

De onderzoekers peilen deze keer naar de steunmaatregelen die de horeca moeten helpen overleven. Hoe kijken beide partijen naar deze maatregelen?

Daarnaast gaan de onderzoekers ook na of consumenten bereid zijn om zelf een steentje bij te dragen in het ondersteunen van de horeca.

Tot slot onderzoeken ze welke rol weggelegd is voor afhaalmaaltijden.

Neem deel!

Het invullen duurt een vijftal minuutjes.

Vul de vragenlijst in

Wat waren de vorige resultaten?

Dit is een vervolgonderzoek op bevragingen die eerder dit jaar plaatsvonden. Hier vind je de resultaten van die eerste twee bevragingen:

Contact

Prof. Xavier Gellynck

Vakgroep Landbouweconomie
M 0478 22 10 32

Prof. Hans De Steur
Vakgroep Landbouweconomie
M 0473 75 01 88


Heidi Vandenhaute
Vakgroep landbouweconomie
T 09 264 59 27
heidi.vandenhaute@ugent.be