Opnieuw massale deelname aan virtuele UGent jogging

(11-05-2020) Tweede virtuele jogging aan UGent haalt nieuwe recordopkomst: meer dan zeventig UGent'ers wandelden of liepen op vrijdag 8 mei vijf kilometer.

’t Exploot, dat is de maandelijkse jogging voor en door UGent’ers rond de Watersportbaan. Omwille van de coronacrisis kunnen de ‘exploters’ - voor het eerst in meer dan 40 jaar - echter niet aan de GUSB verzamelen om hun maandelijks rondje Watersportbaan af te leggen. Aangezien de overheid sporten wel toelaat, meer zelfs, aanraadt, worden de Exploten nu virtueel georganiseerd. Zowel in april als in mei werden recordopkomsten genoteerd. UGent professor Joris Thybaut droomt van honderd deelnemers in juni. 

Tweede virtueel exploot haalt nieuwe recordopkomst

Op vrijdag 3 april liepen meer dan 40 UGent'ers vijf kilometer; en daarmee werd de eerste virtuele editie van 't Exploot meteen die met het grootste aantal deelnemers. Geen twijfel dus dat er ook in mei een virtuele versie van ’t Exploot georganiseerd zou worden. En opnieuw bleek het een schot in de roos. Op vrijdag 8 mei deden maar liefst 73 UGent'ers mee aan 't Exploot; een nieuw record dus. Voor het eerst namen ook een aantal wandelaars deel.

Bovendien namen sommige UGent'ers deel op bijzonder locaties: An Baeyens legde de volle 5km af in haar ‘kot’, Fikret Demircivi deed mee vanuit Luik en Letia Sharon liep 5 kilometer in Bonn (Duitsland). En ook deze keer viel de oproep tot creativiteit niet in dovemans oren: een aantal UGent'ers legden hun 5 kilometer af in de vorm van... een mondmasker. Het is duidelijk dat meer en meer UGent'ers gemotiveerd zijn om te (blijven) bewegen. 

Volgend exploot

Ook in juni zal met virtuele deelnames gewerkt worden. Specifieke richtlijnen over dit exploot kun je in de loop van de maand mei vinden op de Facebookgroep 'Exploot UGent' en via de UGent personeelsnieuwsbrief. 
 
"Halen we op 5 juni de kaap van de 100 deelnemers? ’t Is in elk geval een mooi streefdoel. Als elke deelnemer aan de editie van afgelopen vrijdag opnieuw deelneemt en één extra deelnemer kan warm maken, zullen we die grens moeiteloos overschrijden." (Joris Thybaut)
  • Aarzel dus niet een extra collega van achter zijn of haar ‘home-office’ te sleuren om de loop- of wandelschoenen aan te binden en op 5 juni tussen 12u en 14u ongeveer 5km af te leggen!

Contact

Joris Thybaut