Lezing 'Uitreiking Amnesty International Leerstoel'

Voor wie
Alumni , Journalisten , Medewerkers , Privépersonen , Studenten
Wanneer
21-03-2023 van 19:30 tot 21:00
Waar
Kunstencentrum VIERNULVIER, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
Voertaal
Engels
Door wie
Human Rights Research Network (HRRN)
Contact
Giselle.Corradi@ugent.be
Website
https://hrrn.ugent.be/event/publiekslezing-elizabeth-wathuti-amnesty-international-leerstoel-2023/

Elizabeth Wathuti is laureaat van de Amnesty International Leerstoel 2023. Ze wordt door de UGent gelauwerd voor haar rol als milieu- en klimaatactivist.

Elk jaar reikt de UGent de Amnesty Leerstoel uit aan iemand die een belangrijke bijdrage levert aan de mensenrechten wereldwijd. Elizabeth Wathuti is laureaat in 2023 door haar vooraanstaande rol als gepassioneerde milieuactivist en jonge klimaatleider uit Kenia.

Ze is de oprichter van baanbrekende jongereninitiatieven voor milieu en klimaat en is uitgegroeid tot een van de bekende gezichten van de huidige klimaatgeneratie. Met ‘We are action!’ als aanstekelijk credo is ze een veelgevraagd spreker tijdens internationale bijeenkomsten, waaronder de VN-klimaattop. Ze werd vorig jaar door TIME Magazine opgenomen in de lijst van 100 opkomende leiders die onze toekomst zullen vormgeven.

Elizabeth Whatuti verkent in haar lezing, Caring for the Earth, Caring for Ourselves: Planetary Health for a Sustainable Future, hoe we een aantal existentiële milieu-uitdagingenhet hoofd kunnen bieden.