Campus Brugge

In Campus Brugge investeert de UGent, samen met de VUB, in UNU-CRIS: een afdeling van de Universiteit van de Verenigde Naties die gespecialiseerd is in Comparative Regional Integration Studies (CRIS).

Op Campus Brugge voeren vooral economen, politicologen en juristen onderzoek naar regionale integratieprocessen en de rol van regionalisering in de geglobaliseerde wereld. UNU-CRIS fungeert ook als denktank voor verschillende overheden.

Universiteit van de Verenigde Naties

De Universiteit van de Verenigde Naties (UNU), een onafhankelijk onderzoeksinstituut van de VN, heeft campussen verspreid over 12 landen en hoofdkantoor in Tokio.

Een van die campussen, UNU-CRIS, huist in de gebouwen van het Grootseminarie in Brugge. De Campus in Brugge, UNU-CRIS, werd opgericht in 2001.

De Vlaamse overheid vroeg in 2016 aan alle Vlaamse universiteiten naar de mogelijkheid om de Brugse afdeling van de Universiteit van de Verenigde Naties te versterken. Het gezamenlijk voorstel van de UGent en de VUB voor een UNU-CRIS 2.0, werd door een internationale jury als beste geselecteerd. Het nieuwe UNU-CRIS werd operationeel in 2017. Het richt zich op beleidsmakers, onderzoekers en studenten.

De focus van UNU-CRIS ligt op onderzoek en dienstverlening. De UGent zal tussen 2017 en 2020 acht doctoraten en twee professoren hebben op de campus en de VUB zal er elk jaar een groot project inzetten. In de komende jaren worden zeker 25 onderzoekers verwacht.

Op die manier is de VN-universiteit in Brugge ingebed in de academische werking van de UGent en de VUB, en kunnen deze alliantiepartners ook zelf sterker worden door de samenwerking met de VN.

Meer info

Contact

Campus Brugge
Potterierei 72
8000 Brugge

Glenn Rayp
Campuscoördinator UGent
glenn.rayp@ugent.be
T 09 264 34 95

Carl Devos
Verantwoordelijke UGent in West-Vlaanderen
carl.devos@ugent.be
T 09 264 68 73