Update corona

(12-11-2020) Niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten kunnen doorgaan. Hieronder vallen ook niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten in het kader van bachelor- of materproeven. De  UGent-richtlijnen ‘Veilig aan het werk in tijden van corona’ moeten strikt worden nageleefd. In deze richtlijnen vind je ook specifieke richtlijnen voor “onderzoek met proefpersonen” (zie sectie “specifieke werksituaties”). Onderzoekers, medewerkers en studenten dienen binnen elke vakgroep te overleggen met hun leidinggevenden over de noodzaak, de concrete timing en de organisatie van de niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten.

Wie op de faculteit aanwezig moet zijn, kan een attest aanvragen.  Verplaatsingen zijn niet beperkt tot essentiële, maar het Ministrieel Besluit geeft aan dat een attest vereist is om aan te tonen dat je rechtmatig een uitzondering op telewerk geniet, voor het geval er controle door de sociale inspectie zou zijn.  Als je een dergelijk attest wil, kan je dat via een mail aan mij bekomen.  Graag in dat geval je volledige naam en personeelsnummer vermelden, de datum/periode en voor welke activiteit je on campus moet zijn (activiteiten met het oog op het streamen of opnemen van lessen, onderzoeksactiviteiten waarvoor fysieke aanwezigheid in de UGent gebouwen noodzakelijk is, eerste beoordeling van een doctoraatsproefschrift of logistieke en dienstverlenende activiteiten die enkel on campus kunnen gebeuren).

Update corona

(28-10-2020) De uitzonderlijke nieuwe maatregelen hebben ook een impact op onderzoek. In lijn met de maatregelen voor het onderwijs wordt al het onderzoek op de faculteit uitgesteld tot 11 november.
De enige uitzondering is onderzoek waarbij de vertraging een onherroepelijk en onevenredig negatief effect zou hebben op de onderzoeksresultaten (bvb. vervolgonderzoek). Voor vragen kun je terecht bij de facultaire onderzoeksdirecteur: Geert.Crombez@UGent.be

Een procedure masker is hetzelfde als chirurgisch mondmasker

(27-10-2020) Proceduremasker

Doctoraatsverdedigingen in code rood

(19/10/2020) We wijzen graag op de impact op doctoraatsverdedigingen van de switch naar code rood die vanaf 26 oktober zal gelden. Daarbij volgen we de matrix die beschikbaar is op onze website.

De belangrijkste zaken:

• Interne verdedigingen blijven ook tijdens code rood mogelijk on campus. Uiteraard blijven de hygiënemaatregelen gelden.
  • Publieke verdedigingen en recepties kunnen bij code rood niet on campus doorgaan: publieke verdedigingen dienen digitaal door te gaan.

Tot 26 oktober blijven de maatregelen uit code oranje gelden.

Dag van de Wetenschap

(03-08-2020) Op 22 november 2020 vindt net als de vorige jaren de Dag van de Wetenschap plaats. De dag van de wetenschap is een unieke kans om je onderzoek aan een breed publiek voor te stellen en met niet-collega’s in dialoog te gaan. Meer UGent-specifieke informatie vind je op https://www.ugent.be/dagvandewetenschap

Herstart niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten

(03-06-2020) Niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten kunnen herstart worden mits de nodige veiligheidsmaatregelen. Om dit proces te faciliteren, willen we een “lerend netwerk” opstarten om alle informatie en expertise rond het herstarten van onderzoek te delen met onderzoekers.  De RSO heeft daarom een SharePoint-site “Restarting Research” aangemaakt. We hopen dat deze SharePoint als hub kan dienen waar alle nodige informatie kan gedeeld worden.

Update corona: oproep tot flexibiliteit m.b.t. doctoraatsonderzoek (Rector UGent)

(04-05-2020) We beleven een bijzondere tijd. Een tijd waarin het verre van evident is om doctoraatsonderzoek volgens de vooropgestelde planning af te ronden.

Onderzoeksdag

(04-05-2020) Het facultair infomoment onderzoek gepland op 27 mei zal niet doorgaan. Er wordt gekeken om een nieuw moment vast te leggen in oktober of december.

PhD Cup

(01-05-2020) Scriptie vzw lanceert de oproep van de Vlaamse PhD Cup 2020. Ook dit jaar dagen we i.s.m. Radio 1, Eos, VRT Taal en Stamp Media onderzoekers die de voorbije 2 jaar doctoreerden uit om de kern van hun jarenlange onderzoek met de wijde wereld te delen.
Behaalde jij de voorbije twee jaar je doctoraat? Deel je onderzoek via de PhD Cup!