Dag van de Wetenschap

(03-08-2020) Op 22 november 2020 vindt net als de vorige jaren de Dag van de Wetenschap plaats. De dag van de wetenschap is een unieke kans om je onderzoek aan een breed publiek voor te stellen en met niet-collega’s in dialoog te gaan. Meer UGent-specifieke informatie vind je op https://www.ugent.be/dagvandewetenschap

Herstart niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten

(03-06-2020) Niet-telewerkbare onderzoeksactiviteiten kunnen herstart worden mits de nodige veiligheidsmaatregelen. Om dit proces te faciliteren, willen we een “lerend netwerk” opstarten om alle informatie en expertise rond het herstarten van onderzoek te delen met onderzoekers.  De RSO heeft daarom een SharePoint-site “Restarting Research” aangemaakt. We hopen dat deze SharePoint als hub kan dienen waar alle nodige informatie kan gedeeld worden.

Update corona: oproep tot flexibiliteit m.b.t. doctoraatsonderzoek (Rector UGent)

(04-05-2020) We beleven een bijzondere tijd. Een tijd waarin het verre van evident is om doctoraatsonderzoek volgens de vooropgestelde planning af te ronden.

Onderzoeksdag

(04-05-2020) Het facultair infomoment onderzoek gepland op 27 mei zal niet doorgaan. Er wordt gekeken om een nieuw moment vast te leggen in oktober of december.

PhD Cup

(01-05-2020) Scriptie vzw lanceert de oproep van de Vlaamse PhD Cup 2020. Ook dit jaar dagen we i.s.m. Radio 1, Eos, VRT Taal en Stamp Media onderzoekers die de voorbije 2 jaar doctoreerden uit om de kern van hun jarenlange onderzoek met de wijde wereld te delen.
Behaalde jij de voorbije twee jaar je doctoraat? Deel je onderzoek via de PhD Cup!