Schakel- en voorbereidingsprogramma's FPPW

Schakel- en voorbereidingsprogramma's zijn brugprogramma's tussen bachelor- en masteropleidingen. Met een professionele bachelor kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een academische master. Wil je na een academische bachelor een (andere) master volgen, dan moet je eerst een voorbereidingsprogramma volgen.

Opleidingsbrochures

De opleidingsbrochures tonen welke vooropleidingen in aanmerking komen voor een schakel- of voorbereidingsprogramma aan deze faculteit, en hoe dit programma er precies uitziet. Je kan de brochure downloaden door te klikken op de afbeelding naar keuze: Psychologie, Pedagogische wetenschappen en Sociaal werk.

In dit filmpje  verduidelijken we hoe je aan de slag kan met deze brochures (in opbouw).

Opleidingsbrochure Psychologie SP/VP          Opleidingsbrochure Pedagogische wetenschappen SP/VP          Opleidingsbrochure Sociaal werk SP/VP

Studieprogramma's

In de online studiegids kan je op elk vak doorklikken voor meer informatie over de inhoud, werkvorm, examenvorm, leermateriaal ... In de rechter bovenhoek kan je ook het lessenrooster bekijken.

Klinische psychologie

Bedrijfspsychologie & Personeelsbeleid

Theoretische & Experimentele psychologie

Klinische Orthopedagogiek & Disability Studies

Pedagogiek & Onderwijskunde

Sociaal werk

Lesopnames 

Bekijk hier enkele lesfragmenten om een beeld te krijgen hoe het eraan toe gaat in de schakel- en voorbereidingsprogramma's aan onze faculteit (in opbouw).

Naar de arbeidsmarkt

in opbouw

Veel voorkomende vragen over schakel- en voorbereidingsprogramma's

We willen graag een antwoord bieden op vragen die we regelmatig ontvangen van studenten met interesse in een schakel- of voorbereidingsprogramma aan onze faculteit. Enkele voorbeelden: Hoe kies ik mijn vakken? Wat met Statistiek of Engelstalige vakken? Hoe ziet de stage eruit? Waar kom ik terecht op de arbeidsmarkt? Hoe ziet mijn lesrooster eruit? Waar kan ik mijn boeken bestellen? Hoe werkt leerkrediet ook al weer? ...

Daarnaast willen we een aantal tips meegeven, enkele aandachtspunten formuleren en aangeven waar je terecht kan voor extra ondersteuning. 

Brochure veel voorkomende vragen bij studie- en trajectbegeleiding Download de brochure of neem een kijkje op de website.

Info voor startende studenten (in opbouw)

De faculteit in beeld

Faculteit Psychologie en Pedagogische WetenschappenAud. 2Inkom FPPWBib FPPWTrappen FPPW

  

Contact

Niet gevonden wat je zocht? Neem hier contact met ons op.