Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen

Contactgegevens

Henri Dunantlaan 2
9000 Gent
Bekijk in Google Maps
09/264.63.50
ppw_bib@UGent.be

bibliotheek
ma 26-jul.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
di 27-jul.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
wo 28-jul.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
do 29-jul.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
vr 30-jul.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
za 31-jul.-2021 -
zo 01-aug.-2021 -
ma 02-aug.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
di 03-aug.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
wo 04-aug.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
do 05-aug.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
vr 06-aug.-2021 - gesloten door renovatiewerken, check dienstverlening/closed for renovation, check services
za 07-aug.-2021 -
zo 08-aug.-2021 -

Zoeken in de collectie van de Universiteitsbibliotheek Gent: lib.ugent.be

Gesloten tijdens de zomervakantie - van 1 juli t.e.m. 26 september - wegens renovatiewerken

Van do 1 juli tem zo 1 augustus is de bib, met inbegrip van de stille studieruimte op de 1e verd, volledig gesloten. Tijdens deze periode gebeuren de zware werkzaamheden en van za 17 t.e.m. zo 25 juli is het bovendien Gentse Feestenverlof. Het zal in deze periode helaas niet mogelijk zijn de bibliotheek te betreden en werken, scans of IBL's aan te vragen.

Van ma 2 augustus t.e.m. zo 26 september is de bib gesloten, maar bieden we wel maximale online dienstverlening en de mogelijkheid om een persoonlijke afspraak te maken, bv. om werken te komen ophalen. Vanaf ma 27 september (start ACA 2021-2022) gaat de bib weer open zoals normaal.

De leentermijn van geleende werken wordt automatisch verlengd tot ma 4 oktober. Geleende werken kunnen tijdens de openingsuren van de faculteit in de terugbrengbox gedeponeerd worden.

Bedankt voor het begrip!

Yes we scan!

Net dat ene hoofdstuk of artikel dringend nodig? Geen probleem!

Check eerst even of het online staat (bv. via Google Scholar), zo niet scannen we het graag voor je in. Je kan elk artikel en hoofdstuk; elke inhoudsopgave, index, glossary, bibliografie, referentielijst, e.d. uit onze print collectie online aanvragen via lib.ugent.be.

Zoek de titel van het tijdschrift of boek op en klik op 'Vraag scan van artikel' of 'Vraag scan van hoofdstuk'. Je kan in het elektronische aanvraagformulier verduidelijken wat je precies nodig hebt. We bezorgen je vervolgens met plezier de PDF.

Onderzoek in tijden van corona

Het is in deze bizarre tijd niet steeds evident om je onderzoek verder te zetten.

Zo is er vanaf 18 maart 2020 een beperkte bibliotheekdienstverlening. Diverse uitgevers nemen echter initiatieven om de toegang tot hun online collecties uit te breiden n.a.v. de corona-pandemie. Dit wordt door de Universiteitsbibliotheek Gent opgevolgd. Alles wat relevant is wordt toegevoegd aan lib.ugent.be. Hou het in de gaten op de (Engelstalige) pagina Search academic resources in corona times.

Wellicht zit je met vragen omtrent deadlines, fondsen, doctoraatsverdedigingen, kwalitatief onderzoek, zelfzorg, enz. De (Engelstalige) pagina Resources for researchers during the corona pandemic brengt hieromtrent een aantal interessante tips en bronnen samen.

We zullen doorgaan, maar rustig aan. Goede moed en hou het gezond!

Belangrijk bericht mbt het coronavirus

Het is uiterst belangrijk om de verspreiding van het Coronavirus te vertragen omdat onze gezondheidszorg (de capaciteit van ziekenhuizen bijvoorbeeld) een plotse piek wellicht niet aankan. De verspreiding vertragen - en die piek vermijden - kunnen we door samenkomen van groepen mensen zoveel mogelijk te vermijden en contacten tussen potentieel besmette en gezonde personen te beperken.

Daarom zien we ons genoodzaakt om onze bibliotheekdienstverlening te beperken. Achter de schermen werken we naarstig verder. Mail dus gerust al je vragen naar . Tegenwoordig scannen we trouwens dat het een lieve lust is. Je kan nu namelijk behalve artikels ook hoofdstukken aanvragen via lib.ugent.be.

Dank voor het begrip en blijf gezond!

Meer info:

http://www.ugent.be/coronavirus
https://www.fppw.ugent.be/coronavirus
https://www.info-coronavirus.be/nl

Printen, kopiëren en scannen

Printen, kopiëren en scannen is voor studenten enkel mogelijk met een UGent-kaart op de publieke multifunctionals. Je vindt ze in de inkomhal op het gelijkvloers en in de oefenruimte op de eerste verdieping.

Alle info hieromtrent is te vinden op https://helpdesk.ugent.be/publicrepro/student.php.

Printen via Athena is niet enkel via de publieke UGent-pc's mogelijk, maar ook via een persoonlijke laptop of pc. Je kan dus ook vanuit de les of van thuis uit printopdrachten geven.

De werkwijze is als volgt: Open je document via een toepassing in Athena (bv. Minerva, je voorkeurbrowser of File Explorer) en selecteer de 'Ricoh on pcounter' printer. Ga daarna op dezelfde kalenderdag naar de publieke multifunctional van je keuze en druk af zoals gewoonlijk.

Via de virtuele printer 'PDFCreator' kan je bestanden als PDF opslaan.

Geld op je account zetten om te printen en kopiëren kan via https://epurse.ugent.be. Je kan Epurse overigens ook gebruiken om te betalen in de studentenrestaurants en cafetaria's. Meer info over het gebruik van Epurse vind je op https://helpdesk.ugent.be/epurse.

Pinterest

Volg het bord met de meest recente aanwinsten geprinte tijdschriften in de Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen UGent op Pinterest.

Volg het bord met de nieuwste boeken in de Faculteitsbibliotheek Psychologie en Pedagogische Wetenschappen UGent op Pinterest.