Online infodag Politieke en Sociale Wetenschappen

Voorstelling van de opleidingen

Communicatiewetenschappen

Politieke Wetenschappen

Sociologie

Social Sciences

In samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel biedt onze faculteit een driejarige Engelstalige bachelor in Social Sciences aan, waarin inzichten van de drie hoofdopleidingen gecombineerd worden.

Educatieve master

Ben je geïnteresseerd in een toekomst als lesgever, dan kan je kiezen voor het traject onderwijs in de bachelor, of via een schakelprogramma om zo door te stromen naar de Educatieve master.

Lesopnames

Wil je de sfeer uit de lessen opsnuiven en kennismaken met de manier waarop er lesgegeven wordt? Je kan een deel van een lesopname bekijken van de volgende vakken:

 

Cursusmateriaal

Hier is het cursusmateriaal van enkele basisvakken:

Je kan ook meer cursussen inkijken uit de bachelor-, schakel-, voorbereidings- en masterprogramma’s.

In de media

Onze wetenschappers houden de vinger aan de pols in de media. Zo kan je ook al even kennismaken met de thema’s die ze onderzoeken.

Communicatiewetenschappen

Politieke wetenschappen

Sociologie 

Internationale ervaring

Wil je naar het buitenland voor je studie, stage of onderzoek tijdens je studies? Dat kan! Meer weten?

Je kan ook al even rondstruinen in de mogelijke bestemmingen.

Bekijk op Instagram hoe andere UGent-studenten hun uitwisseling beleefden!

Jobs

Communicatiewetenschappen

Politieke Wetenschappen

Benieuwd naar de cijfers over werkzoekenden met onze diploma's? Neem een kijkje op de website van de VDAB en geef de opleiding(en) als zoekterm in!

Studie- en trajectbegeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studies. Het monitoraat bestaat uit studiebegeleiders die je kunnen ondersteunen op vlak van studieaanpak, en trajectbegeleiders die je kunnen adviseren over je studietraject en –voortgang.

Studentenverenigingen

StuRa

StuRa is de studentenraad van de faculteit. Zij verdedigen de belangen van studenten, dus je kan steeds bij hen terecht met vragen en opmerkingen over je opleiding. StuRa zoekt ook steeds enthousiaste mensen die graag willen meewerken.

Politeia

Politeia is de studentenvereniging van de faculteit. Naast studiegerelateerde activiteiten zorgen zij voor de nodige ontspanning op en naast de campus. Volgend academiejaar blazen ze 60 kaarsjes uit en dat belooft een spetterend feest te worden!

Kennismakingsweekend BaPS

BaPS bestaat uit eerstebachelors die een kennismakingsweekend voor nieuwe studenten organiseren. Het weekend is bedoeld voor iedereen die nog niemand kent in zijn/haar richting, en uiteraard voor iedereen die graag nieuwe mensen ontmoet.

Alles over studeren aan de UGent

In de universiteit spreken we over een academiejaar, over studiepunten, leerkrediet ... Allemaal nieuwe begrippen die horen bij het studeren aan de UGent.

Kom te weten wat dit allemaal betekent.

Veelgestelde vragen

Er wordt verwacht dat je de leerstof van de 2e graad algemeen secundair onderwijs kan toepassen. Als je jouw huidige kennis wil testen en bijschaven, dan kan dat via een online platform met kennisclips en zelftests rond basiskennis wiskunde.

Ja, je kan een bijzonder statuut aanvragen zodat je recht krijgt op bepaalde faciliteiten, meer info vind je hier.

Je Engelse taalkennis uit het middelbaar volstaat, bij twijfel kan je een extra cursus volgen bij het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT). Sommige vakken in onze opleidingen worden in het Engels gedoceerd (zie studiegids) en/of hebben Engelstalig cursusmateriaal. Ook wetenschappelijke artikels zijn bijna altijd in het Engels. Je kan bij ©ENTER terecht voor ondersteuning bij academisch schrijven in het Engels.

Ja, alle info vind je in onze brochure voor werkstudenten.

Alle informatie over inschrijven aan de UGent vind je hier.

Contact

Heb je vragen over de online infodag? Stuur een mailtje naar !