Infodag Politieke en Sociale Wetenschappen
De infodag gaat door op 20 april 2024 om 10u, locatie: Campus Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 33, Gent.
Voorstelling van de opleidingen
Ontdek het Technicum
Onze studenten nemen je mee door de campus van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.
Studie- en trajectbegeleiding
Je staat er niet alleen voor tijdens je studies. Het monitoraat bestaat uit studiebegeleiders die je kunnen ondersteunen op vlak van studieaanpak, en trajectbegeleiders die je kunnen adviseren over je studietraject en –voortgang.
Internationale ervaring
Wil je naar het buitenland voor je studie, stage of onderzoek tijdens je studies? Dat kan! Meer weten? Je kan ook al even rondstruinen in de mogelijke bestemmingen.
Bekijk op Instagram hoe andere UGent-studenten hun uitwisseling beleefden!
Studentenverenigingen
StuRa
StuRa is de studentenraad van de faculteit. Zij verdedigen de belangen van studenten, dus je kan steeds bij hen terecht met vragen en opmerkingen over je opleiding. StuRa zoekt ook steeds enthousiaste mensen die graag willen meewerken.
- Bezoek hun Facebookpagina of Instagramprofiel
Politeia
Politeia is de studentenvereniging van de faculteit. Naast studiegerelateerde activiteiten zorgen zij voor de nodige ontspanning op en naast de campus. Volgend academiejaar blazen ze 60 kaarsjes uit en dat belooft een spetterend feest te worden!
- Bezoek hun website of Facebookpagina
Kennismakingsweekend BaPS
BaPS bestaat uit eerstebachelors die een kennismakingsweekend voor nieuwe studenten organiseren. Het weekend is bedoeld voor iedereen die nog niemand kent in zijn/haar richting, en uiteraard voor iedereen die graag nieuwe mensen ontmoet.
- Bezoek hun Facebookpagina of Instagramprofiel
Alles over studeren aan de UGent
In de universiteit spreken we over een academiejaar, over studiepunten, leerkrediet ... Allemaal nieuwe begrippen die horen bij het studeren aan de UGent.
Kom te weten wat dit allemaal betekent.
Veelgestelde vragen
Speelt het aantal uur wiskunde dat ik had in het middelbaar een rol?
Er wordt verwacht dat je de leerstof van de 2e graad algemeen secundair onderwijs kan toepassen. Als je jouw huidige kennis wil testen en bijschaven, dan kan dat via een online platform met kennisclips en zelftests rond basiskennis wiskunde.
Ik heb een functiebeperking (bv. dyslexie, ADHD, visuele beperking, chronische ziekte …), kan ik extra ondersteuning krijgen?
Ja, je kan een bijzonder statuut aanvragen zodat je recht krijgt op bepaalde faciliteiten, meer info vind je hier.
Is Engelse taalvaardigheid belangrijk?
Je Engelse taalkennis uit het middelbaar volstaat, bij twijfel kan je een extra cursus volgen bij het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT). Sommige vakken in onze opleidingen worden in het Engels gedoceerd (zie studiegids) en/of hebben Engelstalig cursusmateriaal. Ook wetenschappelijke artikels zijn bijna altijd in het Engels. Je kan bij ©ENTER terecht voor ondersteuning bij academisch schrijven in het Engels.
Kan ik werken en studeren combineren?
Werken combineren met een universitaire opleiding is niet altijd gemakkelijk. Toch zijn er een aantal voorzieningen die het combineren van werken en studeren ondersteunen. Alle info vind je daarover in onze brochure voor werkstudenten.
Hoe kan ik me inschrijven?
Alle informatie over inschrijven aan de UGent vind je hier.
Educatieve master
Ben je geïnteresseerd in een toekomst als lesgever, dan kan je kiezen voor het traject onderwijs in de bachelor, of via een schakelprogramma om zo door te stromen naar de Educatieve master.