Online infodag Politieke en Sociale Wetenschappen

De infodag van Politieke en Sociale Wetenschappen 2021 gaat door op woensdag 21 april 2021. Omwille van de voorzorgsmaatregelen in het kader van de verspreiding van het coronavirus, verloopt alles online. 

Registreer je nu voor de infodagen

Ontdek hieronder onze opleidingen alvast online op je eigen tempo!

Chat

Heb je na het bekijken van de online informatie toch nog vragen? Neem dan op woensdag 21 april 2021 zeker deel aan één of meerdere van onze chatsessies. Onze lesgevers, medewerkers en studenten staan voor je klaar! 

Praktisch

 

Voorstelling van de opleidingen 

Educatieve master

Ben je geïnteresseerd in een toekomst als lesgever, dan kan je kiezen voor het traject onderwijs in de bachelor, of via een schakelprogramma om zo door te stromen naar de Educatieve master.

Internationale ervaring

 

Wil je naar het buitenland voor je studie, stage of onderzoek tijdens je studies? Dat kan! Meer weten? Je kan ook al even rondstruinen in de mogelijke bestemmingen.
Bekijk op Instagram hoe andere UGent-studenten hun uitwisseling beleefden!

Studie- en trajectbegeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studies. Het monitoraat bestaat uit studiebegeleiders die je kunnen ondersteunen op vlak van studieaanpak, en trajectbegeleiders die je kunnen adviseren over je studietraject en –voortgang.

Studentenverenigingen

StuRa

StuRa is de studentenraad van de faculteit. Zij verdedigen de belangen van studenten, dus je kan steeds bij hen terecht met vragen en opmerkingen over je opleiding. StuRa zoekt ook steeds enthousiaste mensen die graag willen meewerken.

Politeia

Politeia is de studentenvereniging van de faculteit. Naast studiegerelateerde activiteiten zorgen zij voor de nodige ontspanning op en naast de campus. Volgend academiejaar blazen ze 60 kaarsjes uit en dat belooft een spetterend feest te worden!

Kennismakingsweekend BaPS

BaPS bestaat uit eerstebachelors die een kennismakingsweekend voor nieuwe studenten organiseren. Het weekend is bedoeld voor iedereen die nog niemand kent in zijn/haar richting, en uiteraard voor iedereen die graag nieuwe mensen ontmoet.

Alles over studeren aan de UGent

In de universiteit spreken we over een academiejaar, over studiepunten, leerkrediet ... Allemaal nieuwe begrippen die horen bij het studeren aan de UGent.

Kom te weten wat dit allemaal betekent.

Zit je nog met algemene of praktische vragen voor je start aan de universiteit? Wil je info over studiekosten of huisvesting (home of op kot gaan)? Heb je nood aan tips om je studiekeuze te maken? > Neem deel aan de live chatsessies op 10 maart, 27 maart en 21 april.

Veelgestelde vragen

Er wordt verwacht dat je de leerstof van de 2e graad algemeen secundair onderwijs kan toepassen. Als je jouw huidige kennis wil testen en bijschaven, dan kan dat via een online platform met kennisclips en zelftests rond basiskennis wiskunde.

Ja, je kan een bijzonder statuut aanvragen zodat je recht krijgt op bepaalde faciliteiten, meer info vind je hier.

Je Engelse taalkennis uit het middelbaar volstaat, bij twijfel kan je een extra cursus volgen bij het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT). Sommige vakken in onze opleidingen worden in het Engels gedoceerd (zie studiegids) en/of hebben Engelstalig cursusmateriaal. Ook wetenschappelijke artikels zijn bijna altijd in het Engels. Je kan bij ©ENTER terecht voor ondersteuning bij academisch schrijven in het Engels.

Ja, alle info vind je in onze brochure voor werkstudenten.

Alle informatie over inschrijven aan de UGent vind je hier.

Contact

Heb je vragen over de online infodag? Stuur een mailtje naar !