InschrijvenJe wil studeren aan de Universiteit Gent. Een verstandige keuze. Schrijf je hier in als student in 2 stappen. De inschrijvingen verlopen volledig online.
Je wil studeren aan de Universiteit Gent. Een verstandige keuze. Schrijf je hier in als student in 2 stappen. De inschrijvingen verlopen volledig online.
Wil je na 30 september inschrijven voor een bacheloropleiding, master-na-bacheloropleiding, master-na-masteropleiding, voorbereidingsprogramma of schakelprogramma? Volg dan de procedure laattijdige (her)inschrijving.
Stap 1: Registreer en maak een inschrijvingsaanvraag
Duurt ongeveer 20 minuten.
Hou volgende documenten klaar: Je eID-kaart (Belgische identiteitskaart), eID-lezer en PIN-code, of Itsme. Zorg dat je de PIN-code van je eID kent. Indien nodig vraag je een nieuwe code aan bij de gemeente; reken hiervoor op een 3-tal weken. Hoe maak je een goede pasfoto?
Registreer je aan de UGent. Kies ‘Registreren via Authenticatie Vlaanderen (eID, Itsme)’ als je een Belgische identiteitskaart hebt. Dit is een noodzakelijke stap om online in te schrijven. ! Enkel als je geen Belgische identiteitskaart hebt kies je ‘Registreren door een account aan te maken'.
Maak een inschrijvingsaanvraag door op 'Inschrijven' te klikken.
Dien je inschrijvingsaanvraag in.
Je ontvangt een e-mail met instructies om je inschrijving definitief te maken.
Het inschrijven zelf gebeurt via onze OASIS-toepassing.
Om de status van je inschrijvingsaanvraag op te volgen: je vindt bij ‘Status’ in je inschrijvingsaanvraag instructies om je inschrijving definitief te maken.
Na inschrijving zal je een welkomstmail ontvangen.
Na inschrijving krijg je een factuur met een initieel te betalen vast bedrag.
Na goedkeuring van je curriculum wordt op basis van het aantal opgenomen studiepunten een definitieve factuur opgemaakt en verzonden naar je UGent-mailadres.
Wijzigt in de loop van het academiejaar je beursstatus dan zal ook de verrekening van je factuur wijzigen.
Je kan de stand van de betaling van je studiegeld raadplegen op Oasis.
Indien je zelf geen curriculumvoorstel hebt ingediend vóór 15 november, stelt de curriculumcommissie zelf een vakkenpakket samen en hoef je dus zelf niets te doen (d.i. steeds zo ingeval van modeltraject (MOT)).
Nadat je je voorstel van curriculum hebt ingediend, kan je je persoonlijk les- en examenrooster raadplegen/kiezen.