Dienstverlening

Diensten leveren ondersteuning aan het onderwijs en het onderzoek binnen de faculteit en doen aan 'dienstverlening voor het publiek', b.v. met nascholingen of wetenschapscommunicatie.

Diensten voor studenten en personeelvoor iedereenvoor personeel en bedrijven

Administratieve ondersteunende diensten voor personeel

Voor studenten en personeel

 • Faculteitsbibliotheek Wetenschappen
  In het gebouw S5 op Campus Sterre is er een lees- en studieruimte voor studenten en kan de collectie geraadpleegd worden. Lees meer

Voor iedereen

 • Science Academy
  De Science Academy (Levenslang Leren aan de faculteit Wetenschappen) organiseert cursussen, conferenties en andere opleidingsactiviteiten over diverse onderzoeksgebieden binnen de wetenschappen. Het aanbod varieert jaarlijks. Lees meer
 • Honeybee Valley
  Honeybee Valley houdt op haar website onderzoekers, imkers, natuurliefhebbers, beleidsmakers, journalisten en het brede publiek op de hoogte over haar realisaties en de belangrijkste ontwikkelingen op het vlak van bijen, bijenteelt, bijensterfte en aanverwante onderwerpen.
 • Biodiversiteit op onze campussen
  Lees hier meer over de biodiversiteit op onze campussen in het algemeen en in het bijzonder over het biodiversiteitspad op Campus Sterre (Krijgslaan 281, 9000 Gent).
 • Zonnewijzer op Campus Sterre
  De analemmatische zonnewijzer bevindt zich op de meest zuidelijke en zonrijke plek van de campus: in het grasveld naast gebouw S9. De zonnewijzer is makkelijk bereikbaar door het looppad langs S8 en achter S9 te volgen, evenwijdig met de Krijgslaan.
  Lees meer over de zonnewijzer op Campus Sterre
 • Het GUM en de Plantentuin zijn gelegen op Campus Ledeganck van de faculteit Wetenschappen (Ledeganckstraat 35, 9000 Gent), maar maken administratief deel uit van de Entiteit Academisch Erfgoed en Archief.

  Gents Universiteitsmuseum (GUM)

  Het gloednieuwe Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K.  In dit museum over wetenschap, onderzoek en kritisch denken, kan de bezoeker ontdekken dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. Lees meer.

  Plantentuin
  De Plantentuin bevindt zich aan de rand van het Citadelpark te Gent. Op 2,75 ha zijn ruim 10 000 plantensoorten ondergebracht. Lees meer 
  Contacteer de hortulana.

Voor personeel, doctorandi en bedrijven

 • Centrale werkplaats wetenschappen
  Bij de Werkplaats wetenschappen in S4 bis (Campus Sterre) kan u aankloppen met vragen of opdrachten i.v.m. elektronica, mechanica en glasbewerking.  Lees meer. 
 • Data Analysis and Statistical Science

  UGent expertise centrum, bestaande uit de verschillende statistische onderzoekscentra van verschillende UGent faculteiten. Hoofdzakelijk gericht op onderwijs en consulting.

  • FIRE: (Fostering Innovative Research based on Evidence) staat UGent doctoraatsstudenten en post-docs bij in hun onderzoek met gratis advies m.b.t. statistiek en data-analyse.

  • FLAMES: FLAnders training network for MEthodology and Statistics: interuniversitair trainingsnetwerk met een aanbod aan trainingen voor doctoraatsstudenten.

  • Centrum voor Data Analysis and Statistical Science website

Administratieve ondersteunende diensten voor personeel

 • Decanaat
  Het decanaat is het beleidsmatige en administratieve secretariaat van de faculteit. Het decanaat staat in voor de voorbereiding, begeleiding en afhandeling van de facultaire dimensies van onderzoek, dienstverlening, governance, personeel, logistiek, financiën, enzovoort. Lees meer
 • Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning
  De Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning is het centraal aanspreekpunt voor alle aspecten met betrekking tot het onderwijs. Lees meer