Onderzoek

Team

Voor meer informatie over het onderzoeksbeleid, contacteer Roman Roobroeck, beleidsmedewerker onderzoek.

Onderzoeksgroepen

De onderzoeksgroepen zijn volgens thema ingebed in de vakgroepen. Het onderzoek binnen de faculteit Wetenschappen is heel gevarieerd: van het doorgronden van materie en structuren, over het ontcijferen van de evolutie van een streek of dieren- en plantenpopulatie doorheen de tijd(perken), tot het zoeken naar nieuwe materialen of manieren om virussen te bestrijden. Klik door voor meer informatie over de verschillende onderzoeksgroepen.

Opportuniteiten en ondersteuning

Ghent University Funding Academy

De Faculteit Wetenschappen steunt de oprichting van de Ghent University Funding Academy. De Ghent University Funding Academy centraliseert alle activiteiten die onderzoekers willen informeren, trainen, coachen en adviseren bij het ontwikkelen van financieringsvoorstellen. Het algemene doel is om bestaande expertise beschikbaar te stellen, om kennis en vaardigheden te nivelleren en om de kwaliteit van de financieringsaanvragen te verhogen. Dit initiatief creëert een netwerk van financieringsadviseurs, experts en beleidsmedewerkers van verschillende centrale en faculteitsafdelingen van de Universiteit Gent. We hopen daarmee het gemiddelde slagingspercentage van de Universiteit Gent bij de diverse financieringskanalen te verhogen.

Op zoek naar algemene informatie? Op zoek naar trainings- en ondersteuningstrajecten? Op zoek naar expertise in de universiteit? Ga naar de webpagina van de Ghent University Funding Academy  voor universiteitsbrede ondersteuning. Binnenkort vullen we dit aan met de specifieke ondersteuning die de faculteit biedt.

Neem contact op met Roman Roobroeck voor meer informatie.

Doctoreren

De meest voor de hand liggende manier om zelf deel te nemen aan onderzoek is doctoreren. In de faculteit Wetenschappen worden ongeveer 120 doctoraten per jaar afgelegd. Meer informatie over mogelijke financieringsbronnen, de ondersteuning die geboden wordt en de noodzakelijke administratie zijn te vinden op de algemene pagina’s over doctoreren.

Loopbaanadvies en -begeleiding voor jonge onderzoekers (Engels)

Meet your colleagues

Planning en presentaties.