Informatie voor toekomstige studenten

Ben je geïnteresseerd in een opleiding of in vakken die door de faculteit Wetenschappen worden aangeboden? Dan is dit het juiste adres!

Kom naar de infodag Faculteit Wetenschappen en luister naar lesgevers, studenten en alumni!

Wetenschappen in beeld

Niemand minder dan Lieven Scheire vertelt wat de wetenschappen precies zijn, welke jobs je ermee kan doen en waarom het belangrijk is om voor wetenschappen te kiezen. Veel kijkplezier!

Opleidingen

Binnen de faculteit Wetenschappen is er een brede waaier aan mogelijkheden om een opleiding te vinden die aansluit bij jouw interessegebied.

Voorbereiding

Studentenbegeleiding

Het monitoraat is een vertrouwelijk en vlot toegankelijk aanspreekpunt voor alle (toekomstige) studenten aan de faculteit. 

  • Bij de trajectbegeleider kan je terecht met al je vragen rond studiekeuze, curriculum samenstellen, GIT, bijzonder statuut, …
  • Bij de studiebegeleiders kan je terecht voor algemene studiebegeleiding (studiemethode, studieplanning, …) en vakinhoudelijke studiebegeleiding (wiskunde, fysica, chemie).

Internationalisering

Het belang van een internationale ervaring kan niet worden overschat. Daarom zit internationalisering vervat in elke opleiding. Je zal het zowel ondervinden tijdens je studies 'thuis' als wanneer je kiest voor een internationale uitwisseling waarbij je een deel van je studieprogramma afwerkt aan een buitenlandse partnerinstelling.

Verder studeren

Praktische info

Niet gevonden wat je zocht?

Administratieve zaken (attesten, kopie van je diploma, etc...), overkoepelende reglementen en faculteitsoverschrijdende diensten voor studenten vind je op de studentenpagina's van UGent.