Informatie voor toekomstige studenten
Ben je geïnteresseerd in een opleiding of in vakken die door de faculteit Wetenschappen worden aangeboden? Dan is dit het juiste adres!
Heb je de infodag gemist? Neem een kijkje op infodag Faculteit Wetenschappen en luister naar lesgevers, studenten en alumni!
Wetenschappen in beeld
Niemand minder dan Lieven Scheire vertelt wat de wetenschappen precies zijn, welke jobs je ermee kan doen en waarom het belangrijk is om voor wetenschappen te kiezen. Veel kijkplezier!
Opleidingen
Het vakgebied Wetenschappen bekleedt een heel speciale plaats in onze cultuurgeschiedenis. Nooit tevoren heeft zich zo een grote kennisexplosie voorgedaan die erop gericht is de ons omringende natuur te begrijpen. Dat maakt het ook heel boeiend om hier en nu te leven!
Iedereen kan voor zichzelf wel iets noemen dat verwondering en fascinatie oproept. Dat kan iets tastbaar zijn als de Aarde en het leven ter land of ter zee, maar dat kan ook een concept zijn zoals relativiteitstheorie.
Binnen de faculteit Wetenschappen is er een brede waaier aan mogelijkheden om een opleiding te vinden die aansluit bij jouw interessegebied.
- Bekijk het opleidingsaanbod van de Faculteit Wetenschappen op de studiekiezer.
- Benieuwd naar de bacheloropleidingen aan onze faculteit? Lees meer op de pagina van de infodag Faculteit Wetenschappen en luister naar lesgevers, studenten en alumni!
Voorbereiding
- Cursuscruisen: open lessen Fac. Wetenschappen
- Try-outs : ervaar hoe je moet studeren aan de universiteit (november - mei).
- IJkingstoets
- Zomercursus Wiskunde / Zomercursus Chemie
Studentenbegeleiding
Het monitoraat is een vertrouwelijk en vlot toegankelijk aanspreekpunt voor alle (toekomstige) studenten aan de faculteit.
- Bij de trajectbegeleider kan je terecht met al je vragen rond studiekeuze, curriculum samenstellen, GIT, bijzonder statuut, …
- Bij de studiebegeleiders kan je terecht voor algemene studiebegeleiding (studiemethode, studieplanning, …) en vakinhoudelijke studiebegeleiding (wiskunde, fysica, chemie).
Internationalisering
Verder studeren
- Je hebt al een diploma hoger onderwijs en je wilt aan de UGent verder studeren. Welke mogelijkheden zijn er?
Praktische info
- Specificaties eigen laptop - faculteit Wetenschappen
- Academische kalender
- Inschrijven aan de UGent en Info over studiegeld
- Waar heb je les? Studenten eerste bachelor van de faculteit Wetenschappen hebben voornamelijk les op Campus Sterre of Campus Ledeganck
- Lesroosters: ga naar de studiekiezer - kies je opleiding en selecteer het huidige academiejaar - ga naar tabblad 'programma'. Je vindt het lesrooster van het huidige academiejaar hier terug.
- Mijn digitale omgeving
- Fonds Professor Frans Wuytack: studiebeurs voor studenten Wetenschappen
- Flexibel studeren: studeren met een bijzonder statuut (topsport, functiebeperking,...)
Niet gevonden wat je zocht?
Administratieve zaken (attesten, kopie van je diploma, etc...), overkoepelende reglementen en faculteitsoverschrijdende diensten voor studenten vind je op de studentenpagina's van UGent.