Monitoraat

... voor studenten

Universitaire studies betekenen verandering en aanpassing. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar je staat er niet alleen voor. Er zijn verschillende mensen bij wie je terecht kunt voor verschillende vormen van ondersteuning. Het is wel aan jou om de stap te zetten...

Het monitoraat van de faculteit Wetenschappen is er voor alle studenten binnen de Faculteit. Het is een vertrouwelijk en vlot toegankelijk aanspreekpunt. Het overkoepelt

De trajectbegeleider, studiebegeleiders en tutoren bundelen hun krachten en nemen initiatieven om het studeren vlotter en efficiënter te laten verlopen. De centrale contactpersoon is de trajectbegeleider. Je kan bij haar aankloppen met je vragen en zij zal je helpen of doorverwijzen naar de juiste persoon.

Naast de facultaire initiatieven is er ook een faculteitsoverschrijdende begeleiding.

... voor ouders

De overgang van het secundair onderwijs naar de universiteit: het is een belangrijke nieuwe stap – niet alleen voor de student, maar ook voor de ouders. Je wordt geconfronteerd met een nieuwe leeromgeving en vele onbekende begrippen uit het jargon van het hoger onderwijs.

De ouderinfoavond biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de universiteit Gent, de faculteit Wetenschappen en de opleiding van je zoon of dochter.

Dit academiejaar vond de ouderinfoavond plaats op maandag 16 oktober 2017.

 

Presentatie