Zalige onwetendheid - Carl Lachat

Eindelijk! Opgelost. We weten wat een gezond dieet is. Het is perfect mogelijk te bepalen wat het beste dieet is voor elk individu, rekening houdende met zijn/haar genetisch profiel, smaak, seizoen en budget.

Carl LachatSensoren in oorbellen, brillen, uurwerken en bankgegevens houden nauwgezet bij wat we eten. Alle info gaat naar een digitaal paspoort waar risico’s in kaart worden gebracht.

Uiteraard worden goede prestaties beloond met premies door verzekeringsmaatschappijen. Multinationals spelen handig in op deze trend, laten ons de koopjes van de dag geworden en organiseren een toelevering die naadloos aansluit bij onze levensstijl. Voedselverliezen zijn minimaal en efficiëntie is de motor van het voedselsysteem.

Gelukzaligheid en een overvolle maag

We schrijven een dinsdagavond in november 2050, een keukentafel in Vlaanderen. De wifi-stop gaat aan, de elektronica gaan uit.

De kookpotten pruttelen: stoverij met frieten. Het eten is wat aangebrand, maar dit hoort bij een stevige discussie. We scheppen erover op wie de beste boer kent en welk het laatste nieuw vergeten recept is. Een trappist schuimt over en we schuiven lachend en hongerig aan. Alsof de tijd is blijven stilstaan.

Als onderzoekers van de UGent ijveren we al jaren voor lekker en gezond eten met aandacht voor smaak en gastronomie.

De hersenscans die tijdens het eten worden gemaakt nemen we er met plezier bij. Wie weet worden gelukzaligheid en een overvolle maag ooit merkers van gezondheid….