Onderzoek

Over onderzoek aan de faculteit

De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent is een toonaangevende instelling in Land- en Bosbouw, Biologie, Milieuwetenschappen en Chemische Technologie, zoals blijkt uit de top 50- en top 100-rangschikking van QS World University Ranking. Bekijk de publicaties van onze faculteit en kom meer te weten over ons onderzoek en onze initiatieven.

Ontdek hoe onze faculteit zich inzet om een positief effect op de samenleving te creëren via initiatieven zoals onze Faculty Research Days, projecten, wetenschapscommunicatie en technologieoverdracht. We streven ernaar innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de meest dringende wereldwijde uitdagingen, zoals klimaatverandering, voedselzekerheid en duurzaam beheer van grondstoffen.

Ontdek onze expertise

De faculteit telt 8 vakgroepen waarbinnen talrijke onderzoeksgroepen werkzaam zijn, elk met een eigen focus en uitgebreide onderzoeksinfrastructuur en expertise.

Werk samen met onze faculteit

Ontdek onze strategische partnerschappen om meer te weten te komen over hoe de UGent samenwerkt met industriële leiders en onderzoeksorganisaties om innovatie te stimuleren en wetenschappelijke ontdekkingen te bevorderen. Sluit u aan bij onze missie om een positieve impact te hebben op de samenleving en een betere toekomst vorm te geven.

Vragen over partnerschap? Contacteer: Hilde Willekens

Een doctoraat aan onze faculteit

Info en middelen voor FBE-onderzoekers (intranet)

Alles over onderzoeksfinanciering, steun voor onderzoeksaanvragen, opleiding, activiteiten, ...

Opiniestukken

Onze onderzoekers komen geregeld in de media met hun opiniestukken. Ontdek ze hier.

Contact