Over de faculteit

De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent behoort tot de Europese top wat betreft onderzoek rond de levende materie.

We leiden studenten bio-ingenieur en industrieel ingenieur op. Zij werken in overheden, organisaties en bedrijven rond de duurzame productie en verwerking van plantaardige en dierlijke grondstoffen en het beheer en de bescherming van natuur, het leefmilieu en de mens.

 

100 jaar

In 2020 viert de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent haar 100ste verjaardag. Eerst als Landbouwhoogeschool van den Staat, sinds 1969 als een faculteit van de Universiteit Gent.

Wie doet wat?

Facultaire diensten

Onderzoekers

Internationale samenwerking

Promotiemateriaal

Video (kort)

Video: focus op onderzoek

Schenken

De Universiteit Gent streeft naar kwaliteitsvol onderzoek en onderwijs. Deze doelstellingen worden vooral ondersteund door donaties en onderzoeksfinanciering. Hierdoor is financiering uit verschillende bronnen noodzakelijk om te blijven groeien, om blijvend een antwoord te bieden op de vraagstukken van vandaag.  Wij doen dit niet alleen zo kan je bijvoorbeeld afzonderlijk een schenking doen aan de faculteit of kiezen voor een langdurige samenwerking.

Vacatures

Gerelateerde inhoud