Over de faculteit

De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent behoort tot de Europese top wat betreft onderzoek rond de levende materie.

We leiden studenten bio-ingenieur en industrieel ingenieur op. Zij werken in overheden, organisaties en bedrijven rond de duurzame productie en verwerking van plantaardige en dierlijke grondstoffen en het beheer en de bescherming van natuur, het leefmilieu en de mens.

Wie doet wat?

Facultaire diensten

Onderzoekers

Internationale samenwerking

Promotiemateriaal

Video (kort)

Video: focus op onderzoek

Schenken aan de faculteit

De Universiteit Gent streeft naar kwaliteitsvol onderzoek en onderwijs. Deze doelstellingen worden ondersteund door donaties en onderzoeksfinanciering.

Financiering uit verschillende bronnen is noodzakelijk om te blijven groeien en om blijvend een antwoord te bieden op de vraagstukken van vandaag. Met uw steun kunnen wij ons onderzoek waarmaken.

Samenwerken met de faculteit

De faculteit Bio-ingenieurswetenschappen wil dankzij haar innovatief en baanbrekend onderzoek, antwoorden bieden op de uitdagingen van vandaag. Dit willen we doen door een brug te slaan tussen academisch onderzoek en praktische toepassingen in de bedrijfswereld.

Wij kunnen een meerwaarde betekenen voor uw organisatie en garanderen de nieuwste technologische innovaties die een antwoord bieden op de uitdagingen van vandaag.

100 jaar

In 2020 vierde de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de UGent haar 100ste verjaardag. Eerst als Landbouwhoogeschool van den Staat, sinds 1969 als een faculteit van de Universiteit Gent.

Vacatures

Gerelateerde inhoud