Crelan Agri Innovation Awards

Als coöperatieve bank steunt Crelan het wetenschappelijk onderzoek in de land- en tuinbouwsector. Sinds 2007 reikt de bank tweejaarlijks prijzen uit om studenten en universiteiten te steunen: de Crelan Awards.

Crelan heeft de Awards in het leven geroepen om eindverhandelingen van afgestudeerde masters te bekronen en in de schijnwerpers te plaatsen. Enerzijds ontvangt elke winnende master een geldbedrag, anderzijds ontvangt de faculteit van de universiteit of hogeschool waar de master zijn of haar eindwerk gerealiseerd heeft eveneens eenzelfde bedrag. De winnende werken worden gepubliceerd op de website van Crelan. Op die manier wil Crelan het wetenschappelijk onderzoek valoriseren en steunen.

Crelan staat aan de zijde van de land- en tuinbouwsector en wil de research in deze sector stimuleren. Vanaf de  editie 2015 ligt de nadruk nog meer op innovatie en duurzaamheid; de Awards kregen dan ook de naam Crelan Agri Innovation Awards. De eerstvolgende editie vindt plaats in Vlaanderen, Gent, op 17 november 2015. Daar zullen de Nederlandstalige studenten van de twee voorgaande academiejaren kunnen meedingen voor de prijs.

Net zoals bij de voorgaande edities wordt een  wetenschappelijk symposium gekoppeld aan de uitreiking van de Crelan Agri Innovation Awards: het Crelan Symposium.

Meer info.