Bibliotheek

Wil je graag meer weten over de dienstverlening en de collectie van de Faculteitsbibliotheek Ingenieurswetenschappen en Architectuur neem dan zeker deel aan de online infosessie op dinsdag 20 oktober 2020, vanaf 14u tot 15u.

Dienstverlening : update vanaf 26 oktober 2020.

English version

- De scandienstverlening wordt verdergezet voor tijdschriftartikels en hoofdstukken uit boeken uit de depotcollecties (geen scandienstverlening op openkast-collectie)

- ibl-aanvragen worden behandeld (artikels en boeken)

- Raadpleging van de collectie:

  • Neem een label met volgnummer van het prikbord in de inkomsas en meld je aan de balie. Bij het verlaten van de bibliotheek geef je er het label terug af. Het aantal gelijktijdige individuele bezoekers (geen groepswerk) toegelaten in de bibliotheek is beperkt tot 15.
  • Lockers en kapstokken dienen te worden gebruikt, je kan geen jassen en tassen meenemen in de bibliotheek. Er is geen pc beschikbaar voor consultatie van de catalogus.  
  • Je krijgt toegang tot de rekken. Boeken en tijdschriften consulteren kan aan een voorbestemde plaats aan de leeszaaltafels. Er zijn 10 leesplekken in de Grote Leeszaal en 5 leesplekken in de Stille Leeszaal beschikbaar.
  • Boeken kunnen worden uitgeleend (indien ontleenbaar, dus exclusief Bekaert-collectie).
  • Voor het binnengaan van de bibliotheek is het verplicht handen te ontsmetten. Tijdens je bezoek bewaar je de afstand van 1,5m tot andere aanwezige bezoekers en personeel en is het verplicht een mondmasker te dragen bij circulatie in de bibliotheek.
  •  Boeken kunnen worden teruggebracht zonder de bibliotheek te betreden. Er staat - tijdens de openingsuren - een doos in de inkomsas waarin je boeken kan deponeren.

- Het gebruik van de leeszaal als bloklocatie blijft opgeschort.  aanbod UGent-studieplekken

- Openingsuren : maandag tot vrijdag van 10u tot 16u


info: