Henry van de Velde Award voor serious game 'Silver'

(29-11-2021) Bij de Henry van de Velde Awards hoort ook een Public Gold award, en je kunt hiervoor nu op Silver stemmen.

De Henry van de Velde Awards zetten projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laat zien. Een professionele jury selecteerde uit meer dan 400 inzendingen 27 winnaars in 9 categorieën. In de categorie 'Digital Product' is de serious game 'Silver' één van de drie winnaars. 

Wat is Silver?

Silver is een mobiele serious game die zich richt op het versterken van de geestelijke gezondheid bij jongeren tussen 12 en 16 jaar, en kadert binnen het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie. De game helpt spelers om een beter inzicht te krijgen in gedachten, gevoelens en denkpatronen. De ontwikkeling van Silver gebeurde in co-creatie met jongeren, kinderpsychologen en -psychiaters en twee auteurs.

Stem Silver naar Gold!

Bij de Henry van de Velde awards hoort ook een Public Gold award, en jij kunt mee bepalen welk van de 27 projecten de Public Gold Award wegkaapt.

Stem nu voor jouw favoriet!

Tentoonstelling en prijsuitreiking

Of Silver een Gold, Silver of Bronze award wint, wordt op 8 februari bekendgemaakt op de prijsuitreiking in Bozar.

Naar aanleiding van de uitreiking van de Henry van de Velde Awards is er ook een tentoonstelling in de Foyers van Bozar waar alle gelauwerde ontwerpers, bedrijven en projecten een platform krijgen. Deze tentoonstelling vindt plaats van 9 februari tot 10 april 2022. De toegang is gratis.

Contact