Twee UGent'ers verkozen tot lid van de prestigieuze Academia Europaea

Academia Europaea (vergrote weergave)

Academia Europaea

(31-05-2023) Professor Mark Janse en professor Frank Witlox zijn onlangs verkozen tot lid van de Academia Europaea. Daarmee maken ze deel uit van een handvol UGent'ers die de eer te beurt viel sinds 1988.

De Academia Europaea is een Europese organisatie die onderzoekers en academici verenigt die actief zijn in de "Humanities, Letters and Sciences". Lid worden gebeurt enkel op uitnodiging na nominaties door mede-wetenschappers en op basis van uitmuntendheid. De organisatie telt intussen zo'n 5000 leden uit heel Europa, waaronder 83 Nobelprijswinnaars.  

In 2023 mochten maar liefst twee UGent'ers toetreden tot de Academia Europaea: professoren Mark Janse en Frank Witlox. Mark Janse specialiseert zich in Griekse Linguïstiek en is verbonden aan de faculteit Letteren en Wijsbegeerte (Vakgroep Taalkunde). Frank Witlox is verbonden aan de faculteit Wetenschappen (Vakgroep Geografie) en is directeur van de Doctoral School of Natural Sciences. 

Het was al van 2018 geleden dat een UGent'er lid werd. Toen ging de eer naar professor Guy Joos. Wil je meer weten over de Academia Europaea, dan kan je terecht op https://www.ae-info.org/ae/