UGent'ers op VESTROCK

(22-05-2023)

Op 2 en 3 juni 2023 vindt VESTROCK plaats, een festival op een prachtig eiland in de stadsgracht van Hulst. Er zijn meer dan 60 live acts, exclusieve optredens op diverse locaties op en rond het eiland, en ook een onderwijs- en theaterprogramma in de VESTROCK University... mét UGent-onderzoekers.

Wetenschap op een festival? Dat kan!

Ontdek deze drie UGent'ers op VESTROCK University:

  • Nathalie Michels: (Festival)weide op doktersvoorschrift?

In de natuur zijn is goed voor mentale en fysieke gezondheid. Laat je meenemen in een sprookjeswereld waar babbelende bomen jouw dokter zijn. Een zinnenprikkelend bosbad als volkswijsheid? Allen de wildernis in of futuristische tuinstad? Een jungle in huis? Natuur voor een natuurlijker dieet? Nathalie geeft raad op VESTROCK University. 

  • Ruben Verborgh: Data is dood – lang leve data

Dat alle bedrijven uit zijn op onze data, dat weten we al. Maar wist je dat die bedrijven daarmee ook in hun eigen vel snijden, en dat er een meer duurzame manier bestaat om met data om te gaan? Op VESTROCK University vertelt Ruben waarom jij binnenkort ook een persoonlijke datakluis zal willen.

  • Ernst Koster: Hoe constructief is piekeren?

Ernst doet onderzoek naar depressie en angst. Hij is eveneens actief in de klinische praktijk als cognitief gedragstherapeut en supervisor. "Don't worry, be happy"! Klinkt simpel genoeg, nietwaar? Helaas, is dit voor de meesten van ons toch iets minder eenvoudig. Met oorlogssituaties, een klimaatcrisis en toenemende maatschappelijke polarisatie is er alvast genoeg inspiratie tot piekeren. En dan hebben we het nog niet gehad over het zoeken van een richting in je eigen bestaan, temidden van alle informatie en ruis. 

VESTROCK

Op 2 en 3 juni 2023 vindt de 12e editie van VESTROCK plaats. VESTROCK, ook wel bekend als het festival van de vriendschap, is een intiem tweedaags festival dat plaats vindt op een prachtig eiland in de stadsgracht van de Middeleeuwse vestingstad Hulst (Zeeuws-Vlaanderen).

Wat in 2010 begon als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een van de meest unieke en ambitieuze festivals van de lage landen: een festival dat rock, pop en danceliefhebbers uit heel Nederland en België trekt, maar dat nog steeds haar vriendelijke en intieme karakter heeft weten te behouden.

VESTROCK 2023 brengt je wederom het ultieme weekend weg met meer dan 60 live acts, een onderwijs- en theaterprogramma in de VESTROCK UNIVERSITY en exclusieve optredens op diverse locaties op en rondom het eiland. Krijg de kans om zowel nieuwe opkomende acts te ontdekken als te genieten van de meer gevestigde namen. Hiernaast heb je de beschikking tot een bourgondisch aanbod aan eten en drinken, waaronder het eigen gebrouwen VESTROCK BLOND, alsook een geweldige camping.