Happening 'Dag van de Wetenschap'

Wetenschapscommunicatie AUGent
Ineke.Imbo@UGent.be

Ontdek de UGent activiteiten op de online Dag van de Wetenschap

Wat doet Parkinson in ons lijf? Wat zijn neutrino's? Waarom is melk wit? Zijn we als 'homo sapiens' echt zo speciaal? Hoe sporen onderzoekers dementie vroegtijdig op? Hoe kan ik me wapenen tegen complotdenken? Wil je zelf een vliegtuig maken, ontsnappen uit een Dyscape room, je brein aan dat van een computer meten, de microben in je darmen ontdekken of je fietsroute beoordelen? Het kan allemaal op de Dag van de Wetenschap, ook dit jaar opnieuw online. Tal van kennisinstellingen, bedrijven, sterrenwachten, doe-centra, musea en labo’s openen digitaal hun deuren zodat je thuis wetenschap kunt beleven. De UGent doet mee aan de online Dag van de Wetenschap, met wel bijna honderd activiteiten. Er zijn fascinerende demo’s, interactieve online workshops, en boeiende lezingen.