Wetenschap voor volwassenen

In de kijker

 • Dag van de Wetenschap 2017. Kan je kanker behandelen met geluid? Hoe gevaarlijk is een USB-stick die je vindt op straat? Bestaan er honden met epilepsie? Hoe feestten mensen in de middeleeuwen. Ontdek het op zondag 26 november! Alle info op www.ugent.be/dagvandewetenschap2017
 • Universiteit Van Vlaanderen. Woon de opnames van 'Universiteit van Vlaanderen' live bij in Gent! Op 28 november hebben ze het over politiek & geloof, op 29 november over vanalles en nog wat, en op 30 november over kunst en vliegwerk.
 • Lichtfestival 2018. Licht is niet enkel nuttig, gezellig en mooi, maar ook razend interessant en vol onverwachte toepassingen! Dat laten we de bezoekers van het Lichtfestival Gent 2018 graag zelf ontdekken in de foyer van het Ufo.

Bezoek een activiteit

WetenschapscaféWetenschapscafés 

Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Je vindt ze op dinsdagavond in Gent, Kortrijk, en Brugge. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Dag van de Wetenschap

  Zin in een leerrijke, boeiende en plezierige dag vol wetenschap? Tal van Vlaamse universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen zetten eind november hun deuren open! De volgende editie is op zondag 26 november 2017.

  UGent volkssterrenwacht Armand Pien

  Vind je sterrenkunde en weerkunde de max? In de volkssterrenwacht kun je naar de sterren kijken, lezingen volgen, en tentoonstellingen bezoeken. Als er een zons- of maansverduistering is, worden er speciale waarnemingsacties op touw gezet.

  studeren_plantentuinGentse Universitaire Musea 

   Ontdek onze collecties:

   Lezingen, tentoonstellingen, events... en meer!

   Alle UGent activiteiten vind je op de UGent agenda.

   Wetenschappelijke nascholing

   De Wetenschappelijke Nascholing is een lessencyclus voor senioren. Je vindt de Wetenschappelijke Nascholing in Gent, Kortrijk, en Koksijde.

   OnderwijsWetenschap online

   Heb je een wetenschappelijke vraag waarop je niet meteen een antwoord weet?

   Blogs

   Op de blogs van UGent-onderzoekers lees je over hun onderzoeksdomein en het leven als wetenschapper.

   Links naar meer wetenschap

   Contact