Wetenschap voor volwassenen

In de kijker

 • UGent @ Supernova. In het weekend van 29 en 30 september opent het toekomstfestival ˜Supernova de deuren voor het grote publiek en kan je er ook UGent-onderzoek bewonderen.
 • UGent @ Filmfestival. Wetenschap op het filmfestival? Dat kan! De UGent en Film Fest Gent slaan de handen in elkaar en bieden een uniek, verdiepend programma aan op de 45e editie van het festival, van 9 tot 19 oktober 2018.
 • Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge wetenschappers uit hun vertrouwde lab of bureau en plaatst ze voor een camera met een duidelijke opdracht: vertel het grote publiek in een heldere 3-minuten-pitch over jouw onderzoek! Bekijk de filmpjes!

Bezoek een activiteit

WetenschapscaféWetenschapscafés 

Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Je vindt ze op dinsdagavond in Gent, Kortrijk, en Brugge. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Dag van de Wetenschap

  Zin in een leerrijke, boeiende en plezierige dag vol wetenschap? Tal van Vlaamse universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen zetten eind november hun deuren open! De volgende editie is op zondag 25 november 2018.

  UGent volkssterrenwacht Armand Pien

  Vind je sterrenkunde en weerkunde de max? In de volkssterrenwacht kun je naar de sterren kijken, lezingen volgen, en tentoonstellingen bezoeken. Als er een zons- of maansverduistering is, worden er speciale waarnemingsacties op touw gezet.

  studeren_plantentuinGentse Universitaire Musea 

   Ontdek onze collecties:

   Lezingen, tentoonstellingen, events... en meer!

   Alle UGent activiteiten vind je op de UGent agenda.

   Wetenschappelijke nascholing

   De Wetenschappelijke Nascholing is een lessencyclus voor senioren. Je vindt de Wetenschappelijke Nascholing in Gent, Kortrijk, en Koksijde.

   OnderwijsWetenschap online

   Heb je een wetenschappelijke vraag waarop je niet meteen een antwoord weet?

   Blogs

   Op de blogs van UGent-onderzoekers lees je over hun onderzoeksdomein en het leven als wetenschapper.

   Links naar meer wetenschap

   Contact