Infodagen voor toekomstige studenten

Hoe maak je een studiekeuze?

Dit kan je allemaal doen op je eigen tempo, vanuit je comfortabele zetel, met een 'koffietje dabei':

 

Studiekiezer maart 2020

Infodagen bacheloropleidingen

Infodagen masteropleidingen

Bachelorbeurs2020Bachelorbeurs 5 september

Zit je nog met vragen over onze bacheloropleidingen? Twijfel je over je studiekeuze? Kom dan op zaterdag 5 september naar de Bachelorbeurs in Gent.

Je vindt er alle opleidingen samen en kan er vragen stellen aan medewerkers van de opleidingen, van de afdeling Studieadvies en de Sociale Dienst.

De Bachelorbeurs richt zich op iedereen die interesse heeft om een bacheloropleiding te starten aan de UGent.

Meer info over de Bachelorbeurs

IJkingstoetsen en toelatingsexamen arts-tandarts

Door de coronamaatregelen verandert ook de planning van de ijkingstoetsen en de toelatingsexamens arts en tandarts in 2020. Niet alleen de data wijzigen, maar ook de praktische organisatie (inschrijving, locatie, afname, al dan niet verplicht …) verloopt op vele vlakken anders dan aanvankelijk gecommuniceerd.

Neem een kijkje op www.ijkingstoets.be en www.toelatingsexamenartstandarts.be voor de meest actuele en gedetailleerde informatie. Voor het toelatingsexamen arts-tandarts heeft de UGent ook voorbereidende initiatieven.

Alles over studeren aan de UGent

Hoe ziet studeren aan de UGent eruit?

Het onderwijs aan de Universiteit Gent veranderde in maart 2020 plots en ingrijpend. Je zit daardoor vast met heel wat vragen over het komende academiejaar: Zal ik on campus les kunnen volgen? Krijgen we ook online onderwijs? Zal ik genoeg contact hebben met mijn medestudenten? Hoe zal het studentenleven eruit zien? We zetten de antwoorden voor jou op een rijtje.

Lees meer over het onderwijs in academiejaar 2020-21

Structuur academiejaar en leerkrediet

Een ding kunnen we je al zeggen: het zal anders zijn. Je start niet meer op 1 september, de traditionele lesuren zoals je ze nu gewoon bent, zijn verleden tijd en de kerstvakantie is vooral een blokvakantie. En dan zijn er nog die fameuze studiepunten en het leerkrediet, hoe zit het daar precies mee?

Lees meer over leerkrediet

 

Studieaanpak

Een nieuwe manier van studeren en al die nieuwe informatie: het kan intimiderend overkomen. Maar geen paniek, aan de UGent sta je er nooit alleen voor. Sowieso is er heel wat info over efficiënter studeren en kan je ook altijd terecht bij het monitoraat.

 

Flexibilisering

Je hebt misschien al eens horen praten over “vakken meenemen naar een volgend jaar”. Het betekent dat je al aan een volgend jaar begint, terwijl je nog vakken van het jaar ervoor opnieuw volgt. Hoe dat precies werkt, leggen we uit in deze video.

 

Studiekosten en studiefinanciering

Huisvesting

Met vragen over op kot gaan kun je terecht bij afdeling Huisvesting van de UGent. Je vindt er ook getuigenissen van bewoners en een virtuele wegwijzer.

Meer info over huisvesting

Inschrijven

Heb je een studiekeuze gemaakt? Dan kan je je online inschrijven tot 18 september 2020.

Als je de voorbije maanden brochures hebt aangevraagd of je was ingeschreven voor Open Lessen, Try-outs, Infodagen of de Infosessie ‘Straks Student aan de UGent’, dan ben je al geregistreerd. Je kan hetzelfde account gebruiken voor je online inschrijving.

Contact

Nog vragen over studiekeuze of studeren aan de UGent? Wil je graag een persoonlijk gesprek met een van onze studieadviseurs? Contacteer afdeling Studieadvies.