Infodagen voor toekomstige studenten

De Universiteit Gent annuleert alle fysieke infodagen tot eind juni door coronamaatregelen. Dat vinden we erg jammer, we hadden je graag ontmoet. Gelukkig vind je hier een online infodag van al onze bachelor- en masteropleidingen in Gent én Kortrijk.

Hoe maak je een studiekeuze?

Geen nood: ook zonder fysieke infodagen kun je perfect een studiekeuze maken. Je hebt nog tijd: onze (online) inschrijvingen lopen vanaf 10 augustus tot 18 september 2020.

Dit kan je allemaal doen op je eigen tempo, tijdens de lockdown vanuit je comfortabele zetel, met een 'koffietje dabei':

 

Studiekiezer maart 2020

Infodagen bacheloropleidingen

Infodagen masteropleidingen

Bachelorbeurs2020Bachelorbeurs 5 september

Blijf je twijfelen? Kom op zaterdag 5 september naar de Bachelorbeurs in Gent.

Op deze beurs vind je alle bacheloropleidingen samen en kan je vragen stellen aan medewerkers van de opleidingen en de afdeling Studieadvies.

Meer info over de Bachelorbeurs

IJkingstoetsen en toelatingsexamen arts-tandarts

Door de coronamaatregelen verandert ook de planning van de ijkingstoetsen en de toelatingsexamens arts en tandarts in 2020. Niet alleen de data wijzigen, maar ook de praktische organisatie (inschrijving, locatie, afname, al dan niet verplicht …) verloopt op vele vlakken anders dan aanvankelijk gecommuniceerd.

Neem een kijkje op www.ijkingstoets.be en www.toelatingsexamenartstandarts.be voor de meest actuele en gedetailleerde informatie. Voor het toelatingsexamen arts-tandarts heeft de UGent ook voorbereidende initiatieven.

Alles over studeren aan de UGent

Hoe ziet studeren aan de UGent eruit?

Kies je voor een universiteit, dan zijn er andere mogelijkheden dan aan een hogeschool. Maar welke verschillen zijn er precies?

 

 

Structuur academiejaar en leerkrediet

Een ding kunnen we je al zeggen: het zal anders zijn. Je start niet meer op 1 september, de traditionele lesuren zoals je ze nu gewoon bent, zijn verleden tijd en de kerstvakantie is vooral een blokvakantie. En dan zijn er nog die fameuze studiepunten en het leerkrediet, hoe zit het daar precies mee?

Lees meer over leerkrediet

 

Studieaanpak

Een nieuwe manier van studeren en al die nieuwe informatie: het kan intimiderend overkomen. Maar geen paniek, aan de UGent sta je er nooit alleen voor. Sowieso is er heel wat info over efficiënter studeren en kan je ook altijd terecht bij het monitoraat.

 

Flexibilisering

Je hebt misschien al eens horen praten over “vakken meenemen naar een volgend jaar”. Het betekent dat je al aan een volgend jaar begint, terwijl je nog vakken van het jaar ervoor opnieuw volgt. Hoe dat precies werkt, leggen we uit in deze video.

 

Studiekosten

Huisvesting

Met vragen over op kot gaan kun je terecht bij afdeling Huisvesting van de UGent. Je vindt er ook getuigenissen van bewoners en een virtuele wegwijzer.

Meer info over huisvesting

Inschrijven

Weet je wat je volgend jaar gaat studeren? Dan kan je je al online inschrijven.

Schrijf je (online) in

Als je de voorbije maanden brochures hebt aangevraagd of je was ingeschreven voor Open Lessen, Try-outs, Infodagen of de Infosessie ‘Straks Student aan de UGent’, dan ben je al geregistreerd. Je kan hetzelfde account gebruiken voor je online inschrijving.

Contact

Nog vragen over studiekeuze of studeren aan de UGent? Contacteer afdeling Studieadvies.