Ervaringen Try-outs

Het volgen van een Try-out is een leerzame ervaring, je krijgt al eens een voorsmaakje van volgend jaar. De perfecte manier om jezelf eens te testen. Een Try-out is zeker handig voor iemand die nog niet zeker is of hij/zij al dan niet een universitaire opleiding wil volgen.
Het is zeker de moeite om te gaan. De Try-out duurt een halve dag, maar het loont echt. Je krijgt veel informatie, maar alles wat ik daar gezien en gehoord heb, is heel nuttig!
De Try-out heeft me kunnen geruststellen i.v.m. hoe een les verloopt. Ik ben blij dat mijn eerste les nu (iets) minder spannend zal zijn. Ik vond het ook heel interessant om eens potentiële examenvragen voorgeschoteld te krijgen. Er konden vragen gesteld worden. Zeker een meerwaarde om van start te kunnen gaan!
Je krijgt vooral heel erg veel tips, die je niet overal krijgt. Bij andere evenementen van universiteiten en hogescholen maken ze meestal gewoon reclame voor hun school, maar hier gaven ze je echt goede tips, ongeacht waar je ook heen zou gaan.
Een zeer positieve ervaring! Ik heb het gevoel een stapje voor te zijn op de anderen op het vlak van leerstof verwerken, mogelijke examenvragen ...
Het is leerrijk, ze tonen je welke verbanden de les samenhouden, op welke manier de stof op je afkomt en dat het belangrijk is van begin af aan een goede techniek en planning aan te houden gezien de dosis stof die je moet verwerken.
Ik zou het zeker aanraden omdat dit een zeer goede voorbereiding is voor volgend jaar omdat je er anders in de eerste les zal zitten van “huh, oei … ze zijn gestart, euh en nu?”.
Een Try-out geeft je de kans om voeling te krijgen met jouw keuze van studierichting. Eveneens ervaar je zelf wat het bij jou teweeg brengt. Je krijgt diverse inzichten die heel belangrijk kunnen zijn voor de uitstippeling van jouw studietraject.
Ik heb ontdekt dat ik niet zo bang moet zijn. Andere leerlingen staan even ver en zitten dus meestal met dezelfde vragen. Ik heb veel bijgeleerd niet alleen over het vak zelf maar ook algemene tips over studeren en examens afleggen.
Je haalt veel uit de Try-outs naar volgend jaar toe. De tips over hoe je de leerstof verwerkt en hoe je best aan een examen begint, krijg je niet in een open les. En eigenlijk is dit best wel interessant. Het geeft je een duidelijke kijk op hoe het er aan toe gaat aan de universiteit.
Ik ben veel te weten gekomen omtrent mijn eigen studiemethode en hoe ik die kan bijschaven naar volgend jaar toe. Ik weet nu hoe ik goede notities kan maken, hoe examenvragen er uitzien, hoe de sfeer is om met leerlingen die even oud zijn als ikzelf in een auditorium les te volgen en hoe ik volgend jaar te werk moet gaan bij het studeren. Het is eigenlijk een totaalpakket, echt de moeite!