Wat kan je doen als medewerker?

Wat wordt van jou verwacht op vlak van duurzaamheid en milieu in je vakgroep? En waar kan je terecht met je suggesties en enthousiasme om het duurzamer te doen?

labo1

Leef de wettelijke milieubepalingen na

Het werk in de kantoren, de laboratoria, de ateliers, ... heeft gevolgen voor het milieu. Op deze site vind je allerhande procedures rond vergunningen, werken met gevaarlijke stoffen, afvalinzameling, bioveiligheid, ...

labo2

Volg de richtlijnen rond duurzaamheid

In het duurzaamheidsbeleid zitten heel wat maatregelen vervat waar de organisatie mee aan de slag moet. Maar evenveel zaken waar vakgroepen en personeelsleden hun steentje moeten bijdragen.

campus1

Laat je inspireren door duurzaamheidsacties van anderen

Hier zetten we enkele duurzaamheidsacties van vakgroepen in de kijker. Misschien kunnen ze jullie ook inspireren? Of misschien doen jullie in de vakgroep zelf iets strafs en wil je dit met anderen delen?

Transitie UGent 3

Doe mee met de denktank Transitie UGent

De denktank is een open vernieuwingsnetwerk, waarin we samen nieuwe acties en beleidsvoorstellen voorstellen en zo op een constructieve manier wat druk zetten op het duurzaamheidsbeleid.

Milieu- en duurzaamheidscommissies in de faculteit

De meeste faculteiten hebben een actieve milieu- en duurzaamheidscommissie, waar informatie verspreid wordt, nieuwe acties worden opgestart, ... Contacteer gerust de voorzitter voor meer info.

 

Contact

Meer info: