Informatie voor studenten

Afwezigheid examen

Bij gegronde afwezigheid: verwittig via e-mail de verantwoordelijke lesgever van het vak. Een inhaalexamen kan in afspraak met de lesgever binnen dezelfde examenperiode worden georganiseerd. Bezorg binnen de drie werkdagen een geldig attest via e-mail aan de Facultaire Studentenadministratie. Het originele attest hou je zelf bij.
Bij ongegronde afwezigheid: je wordt als afwezig genoteerd en niet-geslaagd verklaard voor het betreffende opleidingsonderdeel.

Nood aan een gesprek met één van de studentenpsychologen?

De studentenpsychologen hebben vanaf nu een online agendasysteem. Zoek je hulp voor studiegerelateerde of persoonlijke problemen, dan kan je met één van hen een afspraak vastleggen via deze website.

Blok@S5: bib open tot 20 uur

De bibliotheek op de tweede en derde verdieping van de S5 (Campus Sterre) is open tot 20u (vrijdag tot 17u). Eten en ontspannen kan in de aanpalende studentenlounge.
Meer info op https://www.ugent.be/we/nl/faculteit/bibliotheek.

Opleidingstraject op maat

Facultaire studentenadministratie

Studie- en trajectbegeleiding

Aan de faculteit

Aan de universiteit

Studeren in het buitenland

Rechten en plichten

Wie-wat-waar

Beurzen en prijzen

Afgestudeerd aan Faculteit Wetenschappen?

Snel naar ...

Meldingen en klachten

Niet gevonden wat je zocht?

Administratieve zaken (attesten, kopie van je diploma, etc...), overkoepelende reglementen en faculteitsoverschrijdende diensten voor studenten vind je op de studentenpagina's van UGent.