IJkingstoets

Wat?

De ijkingstoets test je wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden en kennis in verhouding tot het verwachte instapniveau van de bacheloropleiding.

Aan de hand van je resultaat kan je bovendien je kennis en vaardigheden vergelijken met dat van andere deelnemers.

Voor wie?

Voor leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs die een bachelor bio- of industrieel ingenieur willen volgen, of een schakelprogramma tot een master industrieel ingenieur.

Kies jouw ijkingstoets

  Verplicht?

  Door de coronamaatregelen is de ijkingstoets voor de opleiding tot industrieel ingenieur bio-industriële wetenschappen of biowetenschappen niet langer verplicht in 2020.

  • Ook voor de opleiding tot bio-ingenieur of voor het schakelprogramma tot industrieel ingenieur is deelnemen aan de ijkingstoets niet verplicht. Dat was al zo voordat de coronamaatregelen werden afgekondigd.

  Het resultaat dat je behaalt is niet bindend. Dat wil zeggen dat je resultaat geen gevolgen heeft om tot de opleiding toegelaten te worden. Het gaat hier dus niet over een toelatingsexamen.

  De toets helpt je wel om in te schatten of je beschikt over voldoende kennis, vaardigheden en interesses in relatie tot het verwachte instapniveau voor de opleiding.

  Bovendien weet je ook of het zinvol is om in te schrijven voor een of meerdere vakantiecursussen.

  Contact

  Vragen over de ijkingstoets? Contacteer de studiebegeleiders.