Remediëring na de starttoets

Ben je niet geslaagd voor de starttoets (verplichte ijkingstoets), dan moet je deelnemen aan een remediëringstraject wiskunde. Remediëren kan ook vrijwillig.

Wanneer?

Je rondt het remediëringstraject best af vóór de start van het academiejaar. Je kan ook remediëren tijdens het academiejaar, maar dan komt dit bovenop je curriculum van 60 studiepunten.

Hoe en waar?

Schrijf je in voor de opleiding remediëring om toegang te krijgen tot het online leerpad wiskunde via de digitale leeromgeving Ufora.

Optie 1: zelfstandig online vóór of tijdens het academiejaar

Doorloop zelfstandig het online leerpad ISAAC of NEWTON met theorie, uitgewerkte voorbeelden en oefeningen.

Optie 2: online met on campus begeleiding vóór het academiejaar

Doorloop zelfstandig de theorie op ISAAC of NEWTON en volg dan de on campus zomercursus om onder begeleiding oefeningen te maken.

Wat?

Het remediëringstraject behandelt de wiskunde die je nodig hebt voor de vakken in het eerste jaar van je opleiding.

  • Voor bio-ingenieurswetenschappen: ISAAC herhaalt leerstof van richtingen uit het secundair onderwijs met 6 uur wiskunde per week.
  • Voor biowetenschappen of bio-industriële wetenschappen: NEWTON herhaalt leerstof van richtingen uit het secundair onderwijs met 4 uur wiskunde per week.

Hoe bewijs je je deelname?

Je bewijst je deelname door het afleggen van een eindtest op ISAAC of NEWTON.

Wat als je niet remediëert?

Wanneer je niet geslaagd was voor de starttoets én de verplichte remediëring niet hebt gevolgd, moet je 30% studierendement behalen i.p.v. 20% om de opleiding te mogen verderzetten in het tweede jaar.