Curriculumbeheer

Curriculumsamenstelling

Op basis van de verschillende situaties waarin je je studie dit academiejaar aanvat of voortzet, vind je hieronder specifieke informatie en instructies voor het vervolledigen van je inschrijving door je curriculum na te kijken en/of aan te vullen.

Curriculumbeheer in Oasis: praktische handleiding

Je curriculum moet in OASIS zijn ingevoerd en voorgelegd ter goedkeuring uiterlijk op dinsdag 10 oktober 2017.

Om vakken in jouw curriculum toe te voegen of te schrappen log je in OASIS in en volg je volgende stappen:

  • Stap 1: ga naar het linkermenu AJ 2017-2018 en klik op ‘curriculum bewerken LW’
  • Stap 2: Je krijgt op jouw scherm bovenaan een overzicht van de opleidingen te zien waarvoor je aan onze faculteit bent ingeschreven. Klik rechts op ‘curriculum’ bij de opleiding waarvan je het curriculum wenst in te dienen.
  • Stap 3: Bovenaan zie je een balk ‘curriculum voor dit jaar bewerken’. Daar moet je op klikken om handelingen voor academiejaar 2017-2018 te kunnen uitvoeren.
  • Stap 4: OASIS zal zelf al een aantal vakken voorstellen om te volgen. Wil je vakken toevoegen (bijv. taal, keuzevakken,…) dan klik je in de linkerkolom onder ‘programmamodules’ op de betreffende categorie en voeg je via de ‘het groene plus-teken/toevoegen’ vakken toe.
  • Stap 5: Indien alle vakken die je in 2017-2018 zal volgen in jouw curriculum opgenomen staan, dan klik je bovenaan op ‘bewaren en afsluiten’. Dit is nog geen definitieve stap, je kan op een later moment nog terugkeren, indien gewenst.
  • Stap 7: Ben je zeker dat het curriculum dat je in OASIS hebt ingevoerd correct is, dan klik je op de knop ‘voorleggen ter goedkeuring’. Deze knop wordt pas zichtbaar op het moment dat je het vakje vóór de betreffende opleiding hebt aangevinkt.
  • Stap 8: Wanneer je geklikt hebt op ‘voorleggen ter goedkeuring’ krijg je een opmerkingenveld te zien. Dit is het moment om eventuele mededelingen in te voeren, zoals bijvoorbeeld: ‘ik heb een afwijkend keuzevak aangevraagd’ … Het is ook op deze plaats dat je de codes en titels van de vakken die je wil volgen maar door programmawijzigingen niet kon aanduiden moet opsommen.
  • Stap 9: Na het invoeren van eventuele opmerkingen klik je op ‘doorgaan’ en vanaf dan is jouw curriculum ingediend (= van status ontwerp naar status voorstel) en kan je er niets meer zelf aan wijzigen in OASIS!


Wil je toch nog zaken wijzigen, dan kan je contact opnemen met de facultaire studentenadministratie om te vragen jouw curriculum opnieuw in ontwerp te plaatsen. We willen benadrukken dat deze stap best vermeden kan worden, denk dus goed na alvorens jouw curriculum voor te leggen ter goedkeuring.

Nadat je curriculum werd goedgekeurd moet je wel nog in OASIS je curriculum nakijken en je hiermee akkoord verklaren: vink je curriculum aan en klik op de knop "akkoord verklaren".