Toekomstige studenten

Waarom Toegepaste Taalkunde?

Kiezen voor de bachelor in de toegepaste taalkunde doe je als je talent hebt voor talen, en als je dit talent via praktijkgericht academisch onderwijs wil omzetten in vaardigheden die relevant zijn voor de meertalige arbeidsmarkt. Als je vloeiend en professioneel wil leren communiceren, vertalen of tolken in 3 talen.

Toegepaste Taalkunde doe je omdat je weet dat talen tellen.

Kom alles te weten over de bachelor Toegepaste Taalkunde

Brochure

In onze brochure vind je ook alle uitleg.

Infomomenten

Veelgestelde vragen

We verzamelden de veelgestelde vragen (en het antwoord erop).

Wat zeggen studenten en alumni?

Onze studenten en alumni leggen graag aan je uit wat het betekent om te kiezen voor een opleiding Toegepaste taalkunde. Bekijk hun videogetuigenissen:

In onze VTC-alumnikrant geven we een overzicht van de vaak veelzijdige jobprofielen van onze afgestudeerden. In enkele interviews kom je meer te weten over het boeiende traject van enkele alumni na afstuderen. Meteen wordt duidelijk dat je met een talendiploma heel wat verschillende jobs in zeer uiteenlopende sectoren kan uitoefenen.

Rondleiding op de campus

  Volg onze studenten tijdens een virtuele rondleiding op onze campus Mercator.

  Starten in februari

  Ben je een late beslisser of heb je een verkeerde studiekeuze gemaakt?

  Denk je na de eerste examenresultaten dat een talenopleiding toch beter bij je past?

  Dan kan het een goed idee zijn om niet te wachten tot de start van een nieuw academiejaar, maar al een (andere) opleiding te beginnen in het tweede semester. Je ontdekt op die manier al vroeg(er) of de opleiding een goede keuze is en je kan je leerkrediet nog deels recupereren als je tijdig heroriënteert. 

  Contacteer trajectbegeleider Anne Verwaeren als je jouw mogelijkheden wil bespreken. Of lees een getuigenis van een student die de overstap naar Toegepaste Taalkunde maakte. 

  Meer info

  Honoursaanbod voor leerlingen secundair

  Als laatstejaars in het secundair onderwijs ben je vast benieuwd hoe het onderwijs aan de universiteit eruit ziet. Misschien heb je wel ruimte over om nog tijdens je zesde jaar al een vak aan de universiteit op te nemen? Dat kan!

  Meer weten?