Ken je de Sustainabillity Summer Schools al?

(11-06-2024) Dit zomereinde zullen weer drie verrijkende Sustainabillity Summer Schools plaatsvinden op campussen van de UGent.

Duik via boeiende workshops, inspirerende lezingen en interessante excursies dieper in thema's rond environmental justice & transformative futures, animal welfare en diversiteit & inclusie.  Drie unieke kansen om in contact te komen met medestudenten uit tal van disciplines en experten in uiteenlopende sociaal-ecologische thema's. 

Alle summer schools zijn gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je dus snel in voor één of meerdere van deze niet te missen ervaringen! 

Dierenwelzijn

Van 11 tot 15 september vindt de Summer School Animal Welfare plaats, hier leer je via verschillende invalshoeken kijken naar het huidige beleidskader rond het welzijn van zowel gezelschapsdieren, wilde dieren en proefdieren. Het programma verloopt in het Engels. Inschrijven kan tot en met zondag 18 juli. 

Milieurechtvaardigheid en transformatieve toekomst

Dan is het de beurt aan de Summer School Environmental Justice & Transformative Futures. Van 16 tot 20 september leer je er bij over verschillende perspectieven rond de thema’s van de rechtvaardigheidscomponent van duurzaamheidsvraagstukken en alternatieve toekomstbeelden. De Summer School gaat door in het Engels. Inschrijven kan tot en met zondag 7 juli. 

Diversiteit & Inclusie

Overlappend is er ook de Summer School Diversiteit & Inclusie. Deze gaat door van 16 t.e.m. 18 september en wil studenten onderdompelen in de verschillende dimensies van en de verschillende perspectieven op diversiteit en inclusie. Deze driedaagse gaat door in het Nederlands. Inschrijven kan tot en met 15 juli.

Voor info en inschrijven kan je terecht op: Sustainabillity Summer Schools.