Benefiet 'IO-STAR Benefiet Gala'

Voor wie
Alumni , Bedrijven , Medewerkers , Privépersonen
Wanneer
19-09-2024 18:00 tot 20-09-2024 01:00
Waar
Brouwerij Haezeveld, Alfons Braeckmanlaan 430, 9040 Gent
Voertaal
Nederlands
Door wie
Vakgroep Inwendige Ziekten en Pediatrie - Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen
Contact
karim.vermaelen@ugent.be

Samen voor onderzoek naar betere immunoherapie tegen longkanker. Beleef mee een onvergetelijke avond met gastronomie, live muziek en meer op 19 september.

Longkanker is de belangrijkste oorzaak van kankersterfte in de wereld en in ons land. De komst van immunotherapie is een ware omwenteling geweest voor veel patiënten met deze ziekte. Maar bij teveel patiënten blijft deze behandeling niet werkzaam, de afweer tegen de kanker dooft uit. Zowel patiënt als arts staan dan voor een enorme uitdaging: wat ná immunotherapie?

IO-STAR staat voor "Immuno-Oncology patient-Support, Therapy And Research". "Immuno-oncology"  is het gebruiken van de kracht van ons immuunsysteem om kanker te behandelen. Vanuit onze onderzoeksgroep willen we ons met het initiatief IO-STAR ons volledig inzetten voor krachtiger, slimmere immunotherapie ten voordele van patiënten met o.a. longkanker. Weerbarstige tumoren grondig in kaart brengen, en ontwikkelen van krachtige vaccins tegen longkanker: dit zijn de peilers van ons onderzoek.

Met uw steun kunnen we verder gaan, op weg naar betere immunotherapie.

Registreer online