Try-outs

Ervaar als toekomstige student of studeren aan de Universiteit Gent iets voor jou is. Volg een les en los een oefening op: let's Try-out!

Try-outsWat

In een Try-out bekijk je een opgenomen les met bijhorend lesmateriaal, los je een oefening op en krijg je heel wat tips om leerstof zo efficiënt mogelijk te verwerken. Daag je brein uit!

Je krijgt antwoorden op verschillende vragen: hoe moet je studeren aan de universiteit? Welke studievaardigheden zijn belangrijk? Hoe volg je een les? Hoe neem je notities? Hoe verwerk je leerstof zo efficiënt mogelijk?

De focus ligt op algemene studievaardigheden en verwerkingsstrategieën die jij als student in elke opleiding kunt toepassen. De talrijke tips kun je bovendien al uittesten tijdens je laatste jaar secundair onderwijs.

Try-outs zijn geen infodagen, ze zijn niet gekoppeld aan een specifieke opleiding. Op de infodagen krijg je specifieke informatie over één opleiding zodat je je een realistisch beeld kunt vormen van de inhouden en de verwachtingen.

Voor wie

Weet je helemaal nog niet wat je wil studeren, of hak je bijna de knoop door? Een Try-out is interessant voor iedereen, zolang je de inspanning aangaat!

 • Twijfel je nog tussen een professionele of een academische bachelor? Dan zijn de Try-outs een manier om te weten te komen of een opleiding aan de universiteit iets voor jou is.
 • Zit je al in een beslissende fase? Dan kunnen de ervaringen van de Try-outs je helpen om je studieaanpak af te toetsen.

Data

Door de coronacrisis zijn alle activiteiten op een UGent-campus onder voorbehoud. We bekijken steeds wat de veiligheidsmaatregelen toelaten.

  • zaterdag 28 november 2020 (11 u. en 14 u.): online event
  • woensdag 3 februari 2021
  • dinsdag 6 april 2021
  • zaterdag 8 mei 2021
  • donderdag 2 september 2021

  Inschrijven

  Je kan je inschrijven voor de Try-outs van 28 november vanaf woensdag 28 oktober 2020 om 12 u.

  Enkele getuigenissen

  "Het volgen van een Try-out is een leerzame ervaring ..."

  "De Try-out heeft me kunnen geruststellen ..."

  "Je krijgt vooral heel erg veel tips, die je niet overal krijgt ... "

  Lees meer getuigenissen

  Contact

  Afdeling Studieadvies
  Campus Ufo, gebouw Ufo, 1ste verdieping
  Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent
  +32 9 331 00 31
  studieadvies@ugent.be