Publicaties en presentaties over de UGent

We stellen de Universiteit Gent graag aan je voor. Werp een blik op diverse verhalen in onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening.

Copyright: gebruik dit materiaal enkel mét bronvermelding 'Universiteit Gent' of 'Ghent University', in context van de UGent.
Beeld- of geluidsmanipulatie is niet toegestaan.

UGent logoDe UGent samengevat in één alinea

Nederlands

De UGent is een van de grootste universiteiten in België, opgericht in 1817, met meer dan 49.000 studenten en 15.000 medewerkers. Onze 11 faculteiten bieden meer dan 200 opleidingen aan en voeren onderzoek in diverse wetenschappelijke disciplines. Onder het credo 'Durf Denken' daagt de UGent iedereen uit tot een kritische kijk op de maatschappij. We zijn een pluralistische universiteit, open voor iedereen ongeacht ideologische, politieke, culturele of sociale achtergrond. Ghent University Global Campus is de eerste Europese universiteit in Songdo, Zuid-Korea. www.ugent.be #ugent

Meer informatie 'Over de UGent'

Engels

Ghent University is a top 100 university, founded in 1817, and one of the major universities in Belgium with more than 49,000 students and 15,000 employees. Our 11 faculties offer more than 200 courses and conduct in-depth research within a wide range of scientific domains. Our credo is ‘Dare to Think’, challenging everyone to question conventional views and to dare to take a nuanced stand. We are a pluralistic university open to all, regardless of their ideological, political, cultural or social background. Ghent University Global Campus is also the first European university in Songdo, South Korea. www.ugent.be #ugent

More information 'About Ghent University'

Imagofilm

De film 'Ghent University yesterday, today and tomorrow' leert je alles over de UGent in enkele minuten.

Er zijn twee versies: een korte en lange versie. De korte 'imagofilm' (02:00 min.) speelt vooral in op sfeer, emotie en beleving: ideaal voor op bijvoorbeeld beurzen. De langere 'corporate versie' (05:39 min.) is ideaal als voorstelling op bijvoorbeeld congressen, symposia en websites.

Elke versie is beschikbaar in Nederlands of Engels in 1920 pixels (goede kwaliteit voor projectie op groot scherm of wide screens). De films zijn copyright 'Universiteit Gent', hergebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming via .

PowerPoint presentatie 'Dit is UGent'PowerPoint presentatie

De corporate presentatie 'Dit is UGent' stelt de UGent voor op een beknopte manier met actuele cijfers over onderwijs, onderzoek, internationalisering. Onze medewerkers stellen hiermee de UGent voor op congressen en conferenties, meetings met potentiële partners, ...

De Engelse presentatie legt de klemtoon op een internationaal publiek en is anders samengesteld dan de Nederlandse. Notities onder de slides voorzien meer gedetailleerde info.

UGent studentsFotoalbums

Duik in foto's over de UGent: blader doorheen reportages van activiteiten, sfeerbeelden van onze campussen en het leven op de universiteit.

beeldbank.ugent.be

 

 

Online magazine durfdenken.beOnline magazine: durfdenken.be

Durf Denken zit in ons DNA en we moedigen iedereen aan dat ook te doen. Laat je inspireren door verhalen van UGent'ers over de brede wereld van de UGent: het studentenleven, onderwijs en wetenschap en maatschappelijke impact. Alle artikels zijn ook vertaald in het Engels.

www.durfdenken.be

 

Gedrukte magazines

In 3 magazines lees je inspirerende verhalen van onze (toekomstige) studenten, personeel, alumni en partners. De meeste magazines zijn in het Nederlands, om de zoveel edities verschijnen er ook Engelstalige versies.

UGent Magazine
UGent magazine: voor alumni en andere durfdenkers (NL/EN)
Magazine Durf Denken voor toekomstige studenten
Magazine Durf Denken: voor toekomstige studenten (NL)
Magazine UGent'ers
Magazine UGent'ers: voor personeel (NL/EN)

  Brochures

  De Engelstalige brochure 'Research at Ghent University: Watch Innovation Unfold' presenteert aan de hand van visueel aantrekkelijke feiten en cijfers het track record van UGent-onderzoek en het onderliggend beleid.

  In twee Nederlandstalige brochures vertellen we meer over de Universiteit Gent als goed doel waar je kan aan schenken: 'Verschilmakers' over leerstoelen en 'Uw wens' over legaten en testament.

   Durf DenkenImagocampagnes Durf Denken

   'Durf Denken' is het jarenlange credo van de Universiteit Gent. Kritische en onafhankelijke breinen studeren, onderzoeken, werken aan de UGent.

   #durfdenken zit in ons DNA en we moedigen iedereen aan dat ook te doen. Dankzij ‘durfdenkers’ die ingaan tegen dominante opvattingen en sterke overtuigingen gaat de wereld erop vooruit en leerden we dat de aarde niet plat is en zich ook niet in het centrum van het universum bevindt.

   Lees meer over Durf Denken

   UGent huisstijl: voorbeeldenLogo en huisstijl

   De huisstijl is onze visuele identiteit: logo, kleuren, lettertype en beeldtaal worden toegepast in alle publicaties en presentaties zoals websites, drukwerk, evenals signalisatie, ...

   Een herkenbare, eenduidige uitstraling versterkt onze boodschap en verenigt ons als universiteit. Het maakt iedereen vertrouwd met onze organisatie. Zo onderscheiden we ons.

   Contact

   Directie Communicatie en Marketing