Kiezen voor Psychologie?

Leer onze opleiding Psychologie online kennen en dat op jouw eigen tempo.

Deze webpagina richt zich tot studiekiezers uit het secundair onderwijs. Heb je reeds een diploma hoger onderwijs behaald, neem dan zeker een kijkje op de pagina voor schakel- en voorbereidingsprogramma's aan onze faculteit!

Good to know over de opleiding Psychologie

‘Psyche’ is het Griekse woord voor geest, ziel. Letterlijk is psychologie dus de wetenschap van de menselijke geest.

Psychologie is geëvolueerd tot een strikt wetenschappelijke discipline met een eigen methodologie. Vandaag wordt psychologie omschreven als de wetenschap over oorzaken en gevolgen van menselijk gedrag, en hoe die kennis toegepast kan worden in psychologische hulpverlening en begeleiding van mensen in diverse situaties zoals in het gezin, op school, op het werk …

De opleiding Psychologie in een notendop: bekijk onderstaand filmpje of download de PowerPoint.

Fact check - Quiz

Hoe goed ben jij op de hoogte over de opleiding Psychologie? Doe de quiz!

Afstudeerrichtingen & Jobs

Vanaf het 3e bachelorjaar kan je kiezen voor een afstudeerrichting. Er zijn 4 afstudeerrichtingen in de opleiding Psychologie.

Je kan het studieprogramma (vakkenpakket) van elke afstudeerrichting bekijken in de online studiekiezer, op het tabblad 'Programma'. Je kan op elk vak doorklikken voor meer informatie over de inhoud, werkvorm, examenvorm, leermateriaal ... In de rechter bovenhoek kan je ook het lesrooster bekijken.

De tewerkstellingsmogelijkheden worden voorgesteld aan de hand van een poster en filmpje waarin enkele mensen uit het werkveld aan het woord komen.

Bedrijfspsychologie & Personeelsbeleid

Onderwijs - Educatieve master

De educatieve master bereidt je voor op een job als leraar in het secundair, hoger of volwassenenonderwijs maar ook buiten het onderwijs zijn er heel wat mogelijkheden.

Vakken van de eerste bachelor Psychologie

Leer de proffen en de vakken van de eerste bachelor Psychologie kennen!
Elke prof stelt zijn of haar vak voor in een kort filmpje van ongeveer 2 minuten, bekijk ze hier.

Leermateriaal

Snuister eens in de boeken van de eerste bachelor Psychologie! Klik op de afbeelding om de boeken te openen of downloaden.

Statistiek I     Algemene psychologie     Maatschappelijke structuren       Fysiologie      Ontwikkelingspsychologie     Kwalitatieve data-analyse

Filosofie      Grondslagen van de psychologie    Methodologie    ¨Psychologische functieleer I    Sociale psychologie    Erfelijkheidsleer

Lesfragmenten

Bekijk hier enkele lesfragmenten en filmpjes om een beeld te krijgen hoe het eraan toe gaat in de opleiding Psychologie:

Internationale ervaring

Je kan ervoor kiezen om een deel van je vakken of stage in het buitenland te volgen. De mogelijkheden verschillen per afstudeerrichting.

Neem hier een kijkje voor meer informatie!

Voorkennis

Kom te weten hoe het ideale profiel van een student Psychologie eruit ziet!

Veel voorkomende vragen

Brochure veel voorkomende vragen bij studie- en trajectbegeleiding

 

In deze brochure vind je een antwoord op vragen die we regelmatig ontvangen van studiekiezers, zoals bijvoorbeeld:  Hoe ziet mijn lesrooster eruit? Waar kan ik mijn boeken bestellen? Hoe werkt leerkrediet ook al weer? Hoe ziet de stage eruit? Waar kom ik terecht op de arbeidsmarkt? ...

  Werkstudenten

   

  Werken en studeren combineren aan onze faculteit? 

  Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie!

   Kennismaken met de faculteit

   De studentenvereniging VPPK leidt je rond op de faculteit, volg je mee?

    

   Alles over studeren aan de UGent

   Vragen?

   Heb je nog een vraag? 
   Stuur ons een mailtje, we helpen je met veel plezier verder.