Formulieren voor uitwisselingsstudenten

De onderstaande documenten zijn belangrijke officiële documenten. (richtlijnen zie
traject uitwisselingsstudent.

Aanvraagformulieren UGent en deadlines

Voorkeur gastinstelling of interesse buitenlandse stage via aanvraag in oasis deadline 6/2/2018 23u (bestemmingen buiten EU deadline 8/1/2018 met dossier). Meer informatie zie minerva KX00023 - uitgaande uitwisseling psw 20182019.

Studieprogramma voorleggen of wijzigen:

  1. in facultaire erasmusmanager (na goedgekeurde aanvragen) - tevens evaluatietool van je vakken en je gastinstelling
  2. curriculum in uitwisseling in oasis aanpassen (genereert automatische learning agreement before / during mobility).

Deadlines tijdens uitwisseling 15 oktober voor alle vertrekkende studenten met mogelijkheid tot wijzigen in sem 2 voor uitwisselingen in sem 2 deadline 28 februari (zie richtlijnen en traject uitwisselingsstudent

Learning agreement (LA): dit document vermeldt de vakken die je gaat volgen aan de gastuniversiteit. Beschikbaar in oasis. Invultips kun je vinden op Minerva/traject/FAQ.

  • Besteed aandacht de correcte schrijfwijze van de titels van de vakkenvakken en correct aantal ECTS (moet exact overeenkomen met gegevens van de gastuniversiteit)
  • Indienen van getekende LA: hou rekening met de deadlines van de gastinstelling en van de faculteit (zie reglement)


Formulieren gastinstelling: OPGELET
Na de facultaire aanvraag moet je ook de aanvraagprocedure volgen van je gastinstellling (check website gastinstelling!) De meeste partnerinstelling hebben immers een eigen application procedure en zijn dan ook heel strikt in het naleven van hun eigen administratieve aanpak!