Eindige meetkunde: zuivere wiskunde dichtbij praktische toepassingen

Waar/Wanneer? - Voordracht - Inschrijven? - Andere voordrachten

Waar/Wanneer/Parkeren?

donderdag 2 mei 2019 - 19u-20u: voordracht + aansluitende receptie
Faculteit Wetenschappen - Campus Sterre - Krijgslaan 281 - Gent - gebouw S9 - 2e verdieping - Aud.A2
De campus is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, de bus en de trein. (De campus ligt op wandelafstand van station Gent-Sint-Pieters.)
Indien u toch met de wagen komt kan u op de avond van de lezing de campus op- en afrijden. De slagbomen zullen open staan of automatisch openen wanneer u voorrijdt. Er is een lift in het gebouw aanwezig.

Voordracht

Prof. Leo Storme - Vakgroep Wiskunde - Onderzoeksgroep Incidence Geometry

Eindige meetkunde handelt over meetkundige structuren met een eindig aantal objecten. Een mooi aspect aan eindige meetkunde is dat problemen uit de eindige meetkunde bestudeerd kunnen worden via telproblemen en via meetkundige argumenten. Vele onderzoeksproblemen uit de eindige meetkunde komen voort uit het intrinsiek interessant meetkundig karakter van de bijhorende meetkundige deelstructuren, maar er zijn ook veel voorbeelden van onderzoeksproblemen uit de eindige meetkunde die komen uit verwante onderzoeksgebieden, zoals de codeertheorie en de cryptografie. Binnen deze voordracht zullen voorbeelden van zuiver meetkundige problemen uit de eindige meetkunde getoond worden en ook voorbeelden van meetkundige problemen die komen uit onderzoeksproblemen uit andere onderzoeksgebieden.

Inschrijven

U kan uw aanwezigheid aangeven via de EventManager. U ontvangt dan een bevestigings-e-mail waarin nog eens duidelijk locatie, datum en uur staan vermeld. Het is wenselijk om dit te doen omdat wij u dan in geval van een wijziging onmiddellijk via e-mail op de hoogte kunnen brengen. Mocht u last minute toch niet  aanwezig kunnen zijn, dan is het niet nodig dat u ons hiervan op de hoogte brengt.

Andere voordrachten

Deze voordracht maakt deel uit van een reeks ingericht in het kader van Public Outreach. Zo brengen we actueel onderzoek aan de faculteit wetenschappen tot bij een breed publiek. Bekijk het volledige programma voor 2018-2019.

Wens je voortaan op de hoogte te blijven van deze voordrachten, schrijf je in op onze . (Enkel klikken en versturen.)