Introductiedag voor nieuwe studenten

OPGELET: GEWIJZIGD PROGRAMMA N.A.V. START ACADEMIEJAAR IN "CODE ORANJE"

LIVESTREAM SESSIE AUDITORIUIM 1 - BIOCHEMIE & BIOTECHNOLOGIE - CHEMIE

https://elosp.ugent.be/opencastplanner/live/GCMobile-ocrec28


LIVESTREAM SESSIE AUDITORIUM 2 - BIOLOGIE - GEOGRAFIE & GEOMATICA - GEOLOGIE

https://elosp.ugent.be/opencastplanner/live/GCMobile-ocrec11

Jaarlijks organiseert de faculteit Wetenschappen een introductiedag voor haar nieuwe studenten. Deze vindt plaats op vrijdag 18 september 2020.

Waar moet je zijn en wanneer word je daar verwacht?

Campus Ledeganck (hoofdingang), K.L. Ledeganckstraat 35, 9000 Gent

  • Auditorium 2 om 9h30: nieuwe studenten in de opleidingen Biologie, Geografie & Geomatica, en Geologie
  • Auditorium 1 om 10h30: nieuwe studenten in de opleidingen Biochemie & Biotechnologie, en Chemie

Campus Sterre (gebouw S9), Krijgslaan 281, 9000 Gent (zie plan)

  • Auditoriuim A2 om 9h30: nieuwe studenten in de opleiding Fysica & Sterrenkunde
  • Auditorium A1 om 10h30: nieuwe studenten in de opleiding Wiskunde
  • Auditorium A0 en A3 om 10h30: nieuwe studenten in de opleiding Informatica

Programma Algemeen gedeelte

op campus Ledeganck

9u30 prof. dr. Isabel Van Driessche, decaan van de faculteit verwelkomt de studenten uit de opleidingen Biologie, Geografie & Geomatica, en Geologie en geeft een inleiding over de faculteit Wetenschappen
10u00 Aansluitend maak je kennis met StuW, facultaire Studentenraad Wetenschappen
10u15 Verplaatsing naar campus Sterre voor de studenten Geografie & Geomatica en studenten Geologie waar je meer informatie zal krijgen over je eigen opleiding
10u30 prof. dr. Isabel Van Driessche, decaan van de faculteit verwelkomt de studenten uit de opleidingen Biochemie & Biotechnologie, en Chemie en geeft een inleiding over de faculteit Wetenschappen
11u00 Aansluitend maak je kennis met StuW, facultaire Studentenraad Wetenschappen

op campus Sterre

9u30 prof. dr. Mieke Adriaens, onderwijsdirecteur van de faculteit verwelkomt de studenten uit de opleiding Fysica & Sterrenkunde en geeft een inleiding over de faculteit Wetenschappen
10u00 Aansluitend maak je kennis met StuW, facultaire Studentenraad Wetenschappen
10u30 prof. dr. Mieke Adriaens, onderwijsdirecteur van de faculteit verwelkomt de studenten uit de opleidingen Wiskunde en Informatica
11u00 Aansluitend maak je kennis met StuW, facultaire Studentenraad Wetenschappen

Programma Opleidingsspecifieke gedeelte

Wiskunde

De studentenvereniging WiNA verwelkomt je op de campus en de studenten begeleiden je naar het auditorium A1 voor het algemene deel.

11u15 - Prof. dr. Tom De Medts geeft een woordje uitleg over de opleiding Wiskunde.

12u00 - Voorstelling van de studentenkring WiNA (van de studenten wiskunde, informatica, fysica en sterrenkunde) en de werkgroep Prime.

12u30 - Corona-proof bar@S9. Broodjes worden voorzien.

13u30 - Rondleiding op campus Sterre waarbij de belangrijkste gebouwen en leslokalen getoond worden en kennismaking met de andere studenten.

Aansluitend is er randanimatie, met bar, ledenregistratie WiNA, hulp door studenten bij aanvraag cursusmateriaal, sportactiviteiten (frisbee, voetbal) en workshops door Prime

Informatica

De studentenvereniging WiNA verwelkomt je op de campus en de studenten begeleiden je naar het auditorium A0 en auditorium A3 voor het algemene deel.

11u15 - Prof. dr. Peter Dawyndt geeft een woordje uitleg over de opleiding Informatica.

12u00 - Voorstelling van de studentenkring WiNA (van de studenten wiskunde, informatica, fysica en sterrenkunde) en de werkgroep Zeus.

12u30 - Rondleiding op campus Sterre waarbij de belangrijkste gebouwen en leslokalen getoond worden en kennismaking met de andere studenten.

13u30 - Corona-proof bar@S9. Broodjes worden voorzien.

Aansluitend is er randanimatie, met bar, ledenregistratie WiNA, hulp door studenten bij aanvraag cursusmateriaal, sportactiviteiten (frisbee, voetbal) en workshops door VVN

Fysica & Sterrenkunde

De studentenvereniging WiNA verwelkomt je op de campus en de studenten begeleiden je naar het auditorium A2 voor het algemene deel.

10u15 - Prof. dr. Natalie Jachowicz geeft een woordje uitleg over de opleiding Fysica & Sterrenkunde.

11u30 - Voorstelling van de studentenkring WiNA (van de studenten wiskunde, informatica, fysica en sterrenkunde) en de werkgroep VVN

12u00 - Corona-proof bar@S9. Broodjes worden voorzien.

13uOO - Rondleiding op campus Sterre waarbij de belangrijkste gebouwen en leslokalen getoond worden en kennismaking met de andere studenten.

Aansluitend is er randanimatie, met bar, ledenregistratie WiNA, hulp door studenten bij aanvraag cursusmateriaal, sportactiviteiten (frisbee, voetbal) en workshops door VVN

Biologie

10u15 - Prof. dr. Dominique Adriaens licht de opleiding Biologie kort toe (campus Ledeganck - auditorium 5). Aansluitend is er een welkomswoord voor de praeses van GBK. 

Hierna volgt een rondleiding op de campus in groepen:

  • plantentuin
  • auditoria, practicumzalen, pc-klas
  • ledenregistratie Gentse Biologische Kring (10 €) en boekenverkoop.  Kostprijs cursuspakket 1ste semester: ± 160€; kostprijs labojas, labobril: 30€ (voor GBK-leden). Betaling met bancontact is mogelijk.

Biochemie & Biotechnologie

11u30 - Prof. dr. Sofie Goormachtig geeft een woordje uitleg over de opleiding Biochemie & Biotechnologie (Campus Ledeganck, Auditorium 1).

12u00 - Voorstelling van de studentenkring Chemica en aansluitend van de KCVC (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging).

12u20 - Vertrek naar campus Sterre

12u50 - Op campus Sterre krijg je een rondleiding, maak je kennis met je studiegenoten, krijg je uitleg over studiecoaches en het peter/meterschap, kan je boeken en labomateriaal aanschaffen en kan je lid worden van Chemica. Er worden ook broodjes en drank voorzien aan studentikoze prijzen.

Chemie

11u30 - Prof. dr. Zeger Hens geeft een woordje uitleg over de opleiding Chemie (Campus Ledeganck, Auditorium 6).

12u00 - Voorstelling van de KCVC (Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging) en aansluitend van de studentenkring Chemica

12u20 - Vertrek naar campus Sterre

12u50 - Op campus Sterre krijg je een rondleiding, maak je kennis met je studiegenoten, krijg je uitleg over studiecoaches en het peter/meterschap, kan je boeken en labomateriaal aanschaffen en kan je lid worden van Chemica. Er worden ook broodjes en drank voorzien aan studentikoze prijzen.

Geologie

10u30 - Prof. dr. David Van Rooij en het praesidium van Geologica wachten je op. Eerst krijg je een korte rondleiding in de Plantentuin van de UGent. Daarna gaat het te voet naar campus Sterre (gebouw S8). Tijdens de wandeling worden enkele locaties (gebouwen S2, S3 en S9) getoond waar je les zal hebben.

11u30 - Aangekomen in het gebouw S8 (leszaal Paleo, 1ste verdieping, gang B) wordt een woordje uitleg gegeven over de opleiding Geologie, en stellen enkele professoren zich voor.

vanaf 12u00 - Corona-proof BBQ met braadworsten (mogelijkheid tot vegetarisch) en drankjes aan zeer voordelige prijzen. Voorstelling van het praesidium en van de eerste activiteiten van Geologica. Mogelijkheid tot bestelling van loep, geologische hamer, labojas en/of labobril en cursussen.

(boekenverkoop en lidmaatschap Geologica (€ 13) in eerste lesweek)

Geografie & Geomatica

10u30 -  Te voet naar campus Sterre (gebouw S8)

11u15 -  Prof. dr. Veerle Van Eetvelde geeft een woordje uitleg over de opleiding Geografie & Geomatica. Andere aanwezige professoren worden voorgesteld.

11u45 -  De praeses van Geografica heet je welkom. Hierna volgt de voorstelling van het praesidium.

12u30 -  Middagmaal buiten aan S8 (bij slecht weer zal dit in het gebouw zijn). Eten is zelf te voorzien of aan te schaffen in het "take-away" studentenrestaurant S5

13u15 -  Rondleiding door het praesidium in het gebouw S8 en op de campus Sterre. Je kan je ook inschrijven bij Geografica.

vanaf 15u00 -  Ice breaking: Corona-proof kennismaking met andere studenten

(boekenverkoop in eerste lesweek)

Meer vragen?

Contacteer de trajectbegeleider

dr. Beata De Vliegher
Faculteit Wetenschappen
Campus Sterre, Gebouw S2, 3de verdieping
Krijgslaan 281
9000 Gent

tel. 09-264 50 53
e-mail: Beata.DeVliegher@ugent.be