Duurzaamheid aan de UGent

Heb jij een idee - groot of klein - om onze UGent te verduurzamen? Deel het met ons en ding zo mee naar onze Groene Ruijter award.

Werk mee aan een duurzaam reisbeleid! Ben je onlangs naar het buitenland gereisd voor je studie of onderzoek? Heb je al eens een videoconferentie bijgewoond?  Vul dan dit online formulier in. Meer info bij de groene locomotief.

Duurzaamheidsbeleid

Een toonaangevende kennisinstelling vormen waarbij we een ecologisch, sociaal en economisch duurzame wereld creëren binnen een lokale en mondiale context.

Duurzaamheidsrapport UGent 2016

duurzaamheidsverslag 2016

Duurzaamheidsverslag 2013

duurzaamheidsverslag 2013

GreenGuideFoto

Green Guide 2017

 Waar geëngageerde studenten en personeelsleden zich samen inzetten voor een duurzame universiteit.

Doe mee!

Zelf een goed idee?

Nieuws en projecten

  •  Ding mee naar de Groene Ruijter award, een duurzaamheidsaward voor studentenprojecten!
  • Doe mee met Dagen Zonder Vlees en schrijf je in onder de UGent-groep. Ook tijdens deze editie doen de studentenresto's een extra inspanning. Op de feestelijke donderdagen kan je van een heerlijke vegetarische menu genieten in een feestelijke omkadering. Zelfs een VIP-behandeling is mogelijk …  Hou zeker de leuke acties en wedstrijden van het Duurzaamheidskantoor van de UGent in het oog!
  • Op dinsdag 14 maart tussen 12.00 en 14.30 uur organiseren we in de lokalen van The Foundry, Technicum, Blok 1, verdieping -1 een nieuwe bijeenkomst van Transitie UGent. Schrijf je in!
  • Wil je op de hoogte blijven van duurzame acties en nieuwtjes aan UGent? Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte.
  • Ken je onze Green Guide al? In deze gids voor en door studenten vind je alles om duurzaam te genieten van (U)Gent (EN).

Contact

Meer info:  

Volg onze acties ook op Facebook of volg ons via onze nieuwsbrief