IJkingstoets schakelprogramma tot industrieel ingenieur

Ijkingstoets voor studenten met een diploma van een professionele bachelor die willen starten aan een masteropleiding industrieel ingenieur.

Deze ijkingstoets is voor studenten die willen starten met het schakelprogramma tot volgende opleidingen:

  • Master of Science  in de Biowetenschappen (industrieel ingenieur op Campus Schoonmeersen)
  • Master of Science in de Industriële wetenschappen: biochemie (industrieel ingenieur op Campus Schoonmeersen)
  • Master of Science in de Bio-industriële wetenschappen: circulaire bioprocestechnologie (industrieel ingenieur op Campus Kortrijk)

Wat?

De ijkingstoets test je wiskundige en wetenschappelijke vaardigheden en kennis in verhouding tot het verwachte instapniveau van de opleiding.

Aan de hand van je resultaat kan je bovendien je kennis en vaardigheden vergelijken met dat van andere deelnemers.

Bovendien weet je ook of het zinvol is om in te schrijven voor een of meerdere vakantiecursussen die georganiseerd worden.

Inhoudelijk is de ijkingstoets dezelfde als die voor studenten die willen starten aan de bachelor in de Bio-industriële wetenschappen of Biowetenschappen aan de UGent.

Verplicht?

Voor het schakelprogramma tot een masteropleiding industrieel ingenieur is deelname niet verplicht. We raden je wel ten zeerste aan om deel te nemen! Zo krijg je een realistisch beeld van de verwachtingen van het schakelprogramma.

Het resultaat dat je behaalt is niet bindend. Dat wil zeggen dat de universiteit jouw inschrijving niet kan weigeren op basis van jouw score. Het gaat hier dus niet over een toelatingsexamen.

Data en inschrijven

Bekijk alle praktische info op www.ijkingstoets.be.

Let op! Tijdig inschrijven is verplicht. Kijk de deadlines na op www.ijkingstoets.be De deelname aan de ijkingstoets is gratis.

Remediëring

Valt je resultaat tegen?

Contact

Vragen over de ijkingstoets? Contacteer de studiebegeleiders.