Kristof Van Hecke wordt 'Fellow' van Chemistry Europe

(12-03-2024) De jongste groep 'Fellows' van Chemistry Europe bestaat uit tweeëntwintig uitmuntende onderzoekers, en daar is UGent-professor Kristof Van Hecke één van.

Chemistry Europe kondigde haar nieuwste groep 'Fellows' aan. De 'Fellows' zijn geselecteerd voor hun belangrijke bijdragen aan Chemistry Europe en excelleren in onderzoek, creativiteit en innovatie. 

Eén van de nieuwe Fellows is UGent-professor Kristof Van Hecke. Hij is gespecialiseerd in kristallisatie en structurele analyse door middel van X-stralendiffractie. Hij maakt onder andere gebruik van deze technieken bij zijn onderzoek naar de structuur van nieuwe hybride (nano)materialen en flexibele en fotodynamische kristallen als lichtgevende systemen voor optoelectronica en de omzetting van lichtenergie in mechanische beweging. De toepassingen van zijn onderzoek zijn eindeloos: van medicijnafgifte tot zonnecellen. 

Chemistry EuropeMeer informatie over Chemistry Europe

Chemistry Europe is een vereniging van 16 chemische genootschappen uit 15 Europese landen, en staat bekend om de publicatie van een reeks hoogwaardige wetenschappelijke tijdschriften over chemie en het magazine Chemistry Views. Het Fellows-programma, dat sinds 2015 tweejaarlijks wordt toegekend, eert uitmuntende leden van de Chemistry Europe-verenigingen. Het erkent personen die met hun invloedrijke werk het vakgebied van de chemie verrijken en de collectieve inspanningen van Chemistry Europe versterken.

De uitreiking vindt plaats tijdens het EUChemS congres in juli in Dublin. 

Contact

Kristof Van Hecke

kristof.vanhecke@ugent.be

+32 9 264 48 70