Interactieve - brown bag – workshop ‘Politieke gender stereotypen: linkse vrouwen en competente mannen?’

De onderzoeksgroep GASPAR  van de vakgroep Politieke Wetenschappen van FPSW organiseert een reeks van drie seminaries over ‘politiek en gender’. Ondanks een inhaalbeweging staan vrouwelijke politici nog steeds niet op gelijke voet met hun mannelijke tegenhangers. Deze seminaries gaan dieper in op een aantal (politiek-wetenschappelijke) verklaringen hiervoor.

De eerste interactieve ‘brown bag’ workshop behandelt politieke gender stereotypen. Gender stereotypen zijn inherent aanwezig in onze samenleving. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ze ook op het politieke toneel een rol spelen. ‘Welke perceptie hebben kiezers over vrouwelijke politici, en verschilt die van hun mannelijke collega’s?’ is de centrale vraag van dit seminarie. Deze workshop wordt gegeven door dr. Robin Devroe. Zij is expert in de studie van de politieke vertegenwoordiging van diverse sociale groepen en de psychologische processen die het stemgedrag van kiezers mee vorm geven.

Deze workshop duurt één uur: een half uur verdieping en een half uur interactieve discussie.  Brown bags worden voorzien. 20 mensen kunnen hieraan deelnemen.

Wanneer

Dinsdag 14 maart 2023 van 12u30-13u30. Welkom vanaf 12u!

Waar

Bibliotheek Politieke en Sociale Wetenschappen UGent, Sint-Pietersnieuwstraat 41 (T2 - Technicum), 9000 Gent

Voor wie

  • Studenten en/of medewerkers van de UGent
  • Politici of wanna be politici binnen en buiten UGent

Inschrijven

Inschrijving is verplicht via onderstaande link

INSCHRIJVEN

Contactpersoon

Prof. dr. Bram Wauters (Bram.Wauters@ugent.be)