Sensibiliseringsmateriaal

Wil je graag campagnemateriaal gebruiken? Stuur dan een mailtje naar met de materialen die je wenst en dan bezorgen we het aan jou. 

Deurhangers

1. Deurhangers voor glazen deuren

Deze deurhangers hebben een niet mis te verstane boodschap. Voorzien van vier zuignappen hang je ze - net zoals bij de winkelier - op de deur die je nu eindelijk eens dicht wil.

deurhanger_glas

2. Deurstickers voor houten deuren

Staat de deur open of op een kier, dan valt deze deursticker niet te negeren. Deze typische sticker breng je aan op de binnenzijde van de deur.

sticker deurlijst

Radiatorhangers

Thermostaat op 3! We kunnen het niet genoeg herhalen. Deze gestileerde 3 is op maat gemaakt van onze thermostaatkranen. Leuk om te bevestigen en direct eens na te gaan of je kraan effectief op de juiste stand staat.

thermostaat op 3

Stickers voor kleine schakelaars

Deze klassieke stickers - zowel in witte als blauwe uitvoering - blinken uit in eenvoud en passen perfect op de schakelaars met kleine drukknop.

sticker schakelaar  schakelaarsticker blauw

Deze papieren stickers - zowel in een blauwe als gele uitvoering - hebben een heel innovatief dragermateriaal. In dit papier zit reeds lijm ingewerkt waardoor ze vlot aangebracht én verwijderd kunnen worden op alle oppervlakten.

Het aanbrengen doe je eenvoudig in 3 stappen: a) bevochtig de achterzijde van het papiertje en laat een klein minuutje inwerken. b) breng aan op de gewenste positie. c) duw zachtjes aan vanuit het midden naar de buitenranden met bv. een latje. Je kan de sticker gedurende een 5-tal minuten nog herpositioneren. 

schakelaarpapier  schakelaarpapier geel

Raamklevers 

Hou de ramen gesloten in mechanisch geventileerde lokalen. Deze herken je aan de ventilatieroosters en aan de instructiefiche aan de ingang. 

Verlucht lokalen wanneer deze niet mechanisch geventileerd worden. Doe een raam open wanneer de CO2-meter 900 ppm aangeeft maar verlucht volledig wanneer de CO2-meter 1200 ppm aangeeft.

Maar in elk geval: sluit bij het verlaten van lokalen alle ramen. Vorige winter bleven te veel ramen 's nachts en in het weekend open staan. 

Ventilatie  Mechanische ventilatie

Labomateriaal

Een trekkast trekt opgewarmde lucht uit het laboratorium. Sluit dus het schuifraam van zodra je er niet in werkt. 

En wist je dat niet alles op -80°C bewaard moet worden? De Universiteit van Boulder, Colorado stelde een lijst samen van 119 biologische samples die kunnen bewaard worden op -70°C of warmer. Een vriezer op -70°C heeft 25 à 35% minder energieverbruik dan een vriezer op -80°C. 

Trekkast  Ultravriezer

Duurzame materialen

Voor dit campagnemateriaal werd zeer goed nagedacht over de gebruikte materialen. Zo werd alles bedrukt met plantaardige inkten die verwerkingsprocessen niet in de weg staan. 

Buiten het zelfklevend papier zijn alle dragers - zowel de folies als de dragers - gemaakt uit één materiaal, i.e. polypropyleen (PP). Mits goede inzameling kan pure PP immers zo'n 80 keer gerecycleerd worden, een pak meer dan papier (+/- 4 keer). Na gebruik mag je de materialen dan ook inleveren via de plastic-inzamelpunten die momenteel worden uitgerold aan UGent. Zij worden dan zorgvuldig en hoogwaardig gerecycleerd naar nieuwe polypropyleen.