Naar het buitenland tijdens je studies

"Op Erasmus gaan", welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een buitenlandse ervaring wil opdoen.

Bestemmingen

Elke opleiding werkt samen met universiteiten van over de hele wereld. Exploreer je mogelijkheden, die zijn breder dan je denkt.

Beurzen

Erasmus+ is het meest bekende uitwisselingsprogramma maar er zijn ook beursmogelijkheden om je niet-Europese uitwisseling te financieren.

Uitwisselingsaanvraag

Naar het buitenland in het kader van cursussen, masterproef of stage? Elke uitwisseling start met een uitwisselingsaanvraag in Oasis.

Ondersteuning

Een uitwisseling brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zowel op het vlak van administratieve voorbereiding als op persoonlijk vlak. Een team van facultaire medewerkers en medewerkers van de afdeling Internationalisering helpt je op weg met infosessies, events en persoonlijke begeleiding.

De cursussen die je in het buitenland afwerkt, de stage die je daar loopt of het onderzoek in het kader van je masterproef komen in de plaats van Gentse opleidingsonderdelen. Ze maken integraal deel uit van je curriculum en je buitenlandse ervaring komt op je diplomasupplement. De punten behaald in het buitenland, worden omgerekend naar een UGent-cijfer.

Stap voor stap

Er komt heel wat kijken bij je uitwisseling. De stappenplannen helpen je op weg: