Naar het buitenland tijdens je studies

"Op Erasmus gaan", welke student heeft er nog niet van gehoord? Erasmus is echter niet de enige mogelijkheid voor wie tijdens de studies een buitenlandse ervaring wil opdoen.

Bestemmingen

Elke opleiding werkt samen met universiteiten van over de hele wereld. Exploreer je mogelijkheden, die zijn breder dan je denkt.

Beurzen

Erasmus+ is het meest bekende uitwisselingsprogramma maar er zijn ook beursmogelijkheden om je niet-Europese uitwisseling te financieren.

Uitwisselingsaanvraag

Naar het buitenland in het kader van cursussen, masterproef of stage? Elke uitwisseling start met een uitwisselingsaanvraag in Oasis.

Welcome abroad

Tijdens Welcome abroad verneem je alles wat je wilde weten over een internationaal avontuur TIJDENS of NA je studies... Exploreer een ruim aanbod aan mogelijkheden tijdens diverse infosessies.

De cursussen die je in het buitenland afwerkt, de stage die je daar loopt of het onderzoek in het kader van je masterproef komen in de plaats van Gentse opleidingsonderdelen. Ze maken integraal deel uit van je curriculum en je buitenlandse ervaring komt op je diplomasupplement. De punten behaald in het buitenland, worden omgerekend naar een UGent-cijfer.

Stap voor stap

Er komt heel wat kijken bij je uitwisseling. De stappenplannen helpen je op weg:

 

 

 

Reizen buiten de Europese Unie en buiten het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Liechtenstein, Zwitserland en IJsland zijn vooralsnog onmogelijk en kunnen niet toegestaan worden en in heel wat andere landen gelden nog beperkende maatregelen. Het voorlopige uitreisverbod voor heel wat landen houdt ook in dat alle kosten die gemaakt worden in de periode voorafgaand aan dit definitief groen licht niet in aanmerking komen voor vergoeding. Doe dus vooralsnog geen uitgaven voor transport, accommodatie enz.