Bram - Data and analytics consultant

Bram - Data and analytics consultantAfgestudeerd in 2018

Werkt bij EY FSO

Functie: Data & analytics consultant

Wat houdt je job in?

Ik ben betrokken bij een aantal uiteenlopende data analytics projecten in de financiële sector. Afgelopen jaar was mijn eerste werkjaar, en de hoofdbrok ervan was als automation engineer: we maken verschillende robots die allerlei processen uit de bank kunnen automatiseren en waarbij in verschillende gevallen ook een slimme AI-capaciteit verwerkt zit.

Hoe heeft de opleiding je voorbereid op deze job?

Mijn opleiding stelt mij in staat om in sneltempo nieuwe technologieën aan te leren. Ook heb ik baat ik bij de opgedane kennis van verschillende programmeertalen.

Hoe verliep de zoektocht naar werk?

Nog voor ik afgestudeerd was, had ik al getekend bij EY. Van een motivatie voor de laatste examens gesproken!

Werken er nog wiskundigen waar jij werkt?

Binnen het 25-koppige team van DnA (Data Analytics) zijn er een drietal mensen met een wiskundig profiel, maar ook een vijftal met een achtergrond in de fysica, al dan niet met een doctoraat. Als consultant heb je natuurlijk ook het voordeel om veel in contact te komen met profielen van een ander bedrijf. In mijn huidige team bij de klant zijn er ook verschillende wiskundigen aan de slag.

Tip voor de toekomstige student

De opleiding wiskunde kan voor iedereen iets anders betekenen. De ene student weet al wat beter dan de andere waar hij of zij naartoe wil. Zelf wist ik nog niet wat voor carrière ik wou, en kon ik nog verschillende interesses ontdekken. Wat hierbij wel kan helpen, is een stage bij een bedrijf. Hiermee kom je te weten wat bedrijven verwachten van een wiskundige.