Heidi - Masterstudente wiskunde

Heidi - Masterstudente wiskundeMasterstudente
Gestart met opleiding Wiskunde in 2015

Waarom koos je voor de opleiding wiskunde?

In het middelbaar kreeg ik 6+2 uur wiskunde per week. Vooral in die twee extra uren merkte ik dat wiskunde mij wel echt lag. De bewijzen en redeneringen vond ik zeer leuk. De keuze voor deze opleiding lag dus voor de hand, al overwoog ik ook de richting informatica. Uiteindelijk heb ik voor wiskunde gekozen omdat dat mij toeliet nog veel informatica-vakken op te nemen.

Waarom koos je deze master, en wat zou je hierna willen doen? 

In de master koos ik voor de major ‘Toegepaste wiskunde en informatica’. Uiteindelijk zou ik ook graag een job doen in de informaticasector, al weet ik nog niet precies wat.

Hoe ervaar je de lesweken en de examenperiode? 

Ik ervaar de opleiding wiskunde niet als heel zwaar, al is dat persoonlijk. Er zijn weinig taken en voor de meeste examens is het voldoende om de cursus te snappen, al vraagt dat natuurlijk best wat tijd.

Wat zijn volgens jou de pluspunten/minpunten van deze opleiding?

Een van de pluspunten van de opleiding wiskunde vind ik de kleine groepen, waardoor (bijna) iedereen elkaar kent. Dit heeft ook als gevolg dat de proffen heel aanspreekbaar zijn, als je vragen hebt kan je die altijd stellen. Ook het feit dat er heel veel keuzevakken zijn vind ik een voordeel, hoewel het kiezen van vakken wel niet altijd makkelijk is. Een gevolg van deze vrijheid is dat het eenvoudig is om op Erasmus te gaan. Ook in het kiezen van een bestemming heb je veel vrijheid.

Ik vind het wel spijtig dat er in onze opleiding (nog) niet zoveel Engelstalige vakken zijn.

Tip voor de toekomstige student

Tijdens het jaar de leerstof bijhouden kan veel tijd besparen tijdens de examens. Je steekt dan ook veel meer op uit de theorie- en oefeningenlessen.