Lins - Doctoraatstudent

Lins - DoctoraatstudentAfgestudeerd in 2017

Werkt bij UGent

Functie: Doctoraatstudent in de eindige meetkunde

Wat voor werk doe je?

Ik ben (academisch) assistent aan de vakgroep wiskunde van de UGent. Ik doe onderzoek in de zuivere wiskunde, meer concreet ben ik bezig met nieuwe stellingen te bewijzen in de eindige meetkunde. Daarnaast heb ik ook een aantal onderwijstaken: oefeningenlessen geven van vakken uit de bachelor wiskunde en fysica, vragen beantwoorden, examens opstellen... Af en toe ga ik op congres in het buitenland om contact te leggen met andere wiskundigen en ideeën uit te wisselen.

Hoe heeft de opleiding je voorbereid op deze job?

 De bachelor wiskunde geeft je een brede basis binnen allerlei takken van de wiskunde. Na je bachelor ben je expert in redeneren en abstraheren en begin je aan de master, waar je je kunt specialiseren in een bepaald onderwerp. Mijn onderzoek bouwt verder op hetgeen waarop ik me heb toegespitst in de master.

Hoe verliep de zoektocht naar werk?

Als je meteen na je studies wilt starten aan een doctoraat, moet je er snel bij zijn. In mijn laatste masterjaar hield ik mij dus al bezig met een aanvraag op te stellen. In de korte periode tussen het behalen van mijn master en het starten met mijn doctoraat heb ik me geïnformeerd over mogelijke jobs binnen de wiskunde- en ICT-sector, en ondanks het grote aanbod heb ik toch besloten om in de academische wereld te blijven.

Tip voor de toekomstige student

De opleiding vereist een goede basiskennis wiskunde, maar het is een mythe dat enkel ‘de beste van de klas’ een opleiding als deze vervolmaakt. Liefde en passie hebben voor wiskunde is minstens even belangrijk. Het is een uitdagende maar mooie opleiding die je een goede basis geeft voor allerlei jobs op de arbeidsmarkt.